Av sezonunun sona ermesiyle birlikte Afyonkarahisar’daki balık tezgahları çeşit çeşit taze balıkla dolup taştı. Kent sakinleri, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda hamsiye yoğun bir ilgi gösterdi.

Afyonkarahisar’da yurt güvenliği toplantısı yapıldı Afyonkarahisar’da yurt güvenliği toplantısı yapıldı

Şuhut ilçesinde bulunan balık pazarında, hamsinin kilosu 100 ile 150 lira arasında değişiyor. Vatandaşlar, av yasağının kalkmasının ardından balık tezgahlarını süsleyen ve Karadeniz'in incisi olarak bilinen hamsiye büyük bir ilgi gösterdi. Hamsinin, sağlığa olan faydaları ve lezzeti hakkında olumlu yorumlar yapıldı. Bazı vatandaşlar hamsiyi "her derde deva" olarak nitelendirdi.

Balıkçı esnafı Coşkun Arslan, tezgahlarındaki balık çeşitlerinin satışlarının oldukça iyi gittiğini belirtti. Arslan, “Balık satışları şu an oldukça güzel gidiyor. Hamsi balığının kilosu 100 lira olarak belirlenmiş durumda. Hamsi, kırmızı etten daha lezzetli ve sağlıklı bir seçenek olarak öne çıkıyor,” dedi. 

Balık almaya gelen vatandaşlardan Süleyman Demir, sezonun açılmasını dört gözle beklediklerini ifade etti. Demir, “Karadeniz hamsisini şu an 150 liradan satın alabiliyoruz. Balığın çocuklar için gelişim açısından ne kadar önemli olduğunu biliyoruz, bu yüzden sık sık tüketiyoruz,” şeklinde konuştu.

A W284033 01

Editör: Birinci Editör