Sandıklı Termal Turizm ve Gurbetçi Festivali başladı Sandıklı Termal Turizm ve Gurbetçi Festivali başladı

Afyonkarahisar Belediyesi, Aşure Günü'nde Hazreti Mevlana'nın yedinci kuşak torunlarından büyük mutasavvıf Sultan Divani'yi Anma ve Geleneksel 40 Hatimli Şifalı Aşure Günü etkinlikleri düzenliyor. Etkinlikler 18 Temmuz Perşembe günü başlayacak olup, şehrin çeşitli noktalarında vatandaşlara 40 kazanda hazırlanmış şifalı aşureler ikram edilecek.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın talimatlarıyla, etkinlikler Afyonkarahisar Mevlevihanesi (Mevlevi Türbe Camii) bahçesinde 18 Temmuz Perşembe günü ikindi namazının ardından yapılacak aşure duası ile başlayacak. 19 Temmuz Cuma günü ise Cuma namazından sonra Mevlevi/Türbe Camii başta olmak üzere şehrin çeşitli noktalarında şifalı aşure dağıtımı devam edecek.

Etkinliklerde Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterileri de yer alacak ve 40 kazanda pişirilecek aşureler, şehrin birçok noktasında halka sunulacak. Bu geleneksel etkinlikler, Afyonkarahisar Mevlevihanesi'nde özellikle Sultan Divani zamanında 16. yüzyılda renkli törenlerle icra edilen aşure pişirme geleneğini günümüze taşıyor.

Başkan Burcu Köksal, tüm halkı bu özel etkinliğe davet ederek, Afyonkarahisar'ın kültürel mirasını ve bu önemli geleneği bir arada yaşamaya çağırıyor.

Editör: Birinci Editör