Afyonhaber köşe yazarı Ömer Elçi, köşe yazısında Afyonkarahisar'a hizmet yolunda birlik, beraberlik ve ortak akıl çağrısı yaptı. İşte o yazı...

                Bu köşe yazısını, siyasi ya da belediye meclisi üyesi kimliğimle yazmıyorum. Bir Afyonkarahisarlı olarak yazıyorum, doğduğum, büyüdüğüm, yaşadığım ve ömrümün sonuna kadar yaşamayı murad ettiğim güzel şehrim, memleketim için yazıyorum.

                Buradan ilk önce AK Parti Milletvekili Ali Özkaya’ya ve AK Parti İl Başkanı Turgay Şahin’e sesleniyorum. Afyonkarahisar halkı bir karar verdi, yüzde 51 oyla belediye başkanlığını sizin partinizin rakibi olan adaya verdi. Lütfen artık bunu kabul ediniz. İnanıyorum ki, bu gerçeği kabul ettiğinizde Afyonkarahisar’a ve Afyonkarahisar halkına hizmet için gerekeni daha rahat yapabileceksiniz.

                Anladığım ve gördüğüm kadarıyla, bürokrasi ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve kurumsal olarak belediye arasında bir gerginlik yaratılma çabası var. Ve maalesef bu çaba da sonuçlarını veriyor.

                En son Afyonkarahisar Belediyesi tarafından çift yönlü olmasına karar verilen Ambar Yoluyla ilgili kararın uygulamasına engel olunması olayı son derece üzücüdür.

                “Afyonkarahisar için belediye, valilik, milletvekilleri, bürokrasi birlik ve beraberlik içinde, ortak akılla çalışmalı” sözlerine, taleplerine bıyık altında gülen, “he, ya, öyle olmalı” diyen dostlarımız… Açıkça söylüyorum; Afyonkarahisar’a ve Afyonkarahisar halkına ihanet ediyorsunuz.

                Milletvekili olduğu için Afyonkarahisarlı olanlar ve öyle görünen dostlarımız… Ki; şimdiye kadar memleketimizden vekil olup da başka illere gidenler çok oldu… Ya da, Afyonkarahisar’a hasbelkader atamayla gelip görevlerini yapan dostlarımız…

                Birlik, beraberlik ve ortak akılla bir şehre hizmet etmek, hizmet üretmek varken, siyasi ve ideolojik nedenlerle hır gür çıkarmak, hizmetlere engel olmak hiç kimseye yakışmaz.

                Bizler Afyon'da doğduk, yaşadık, yaşayacağız, yani bizler hancıyız sizler yolcu… Afyonkarahisar’a hizmet edip hoş bir sada bırakmak sizin elinizde olduğu gibi “hır gür çıkardı, belediyeyle, başkanla uğraştı, hizmetlere engel oldu, Afyonkarahisar’a ihanet etti” diye uğurlanmak da sizin elinizde.

                Sayın Milletvekilim Ali Özkaya… Şehrimizle ilgili her tür olumsuz ve nahoş gelişmede ihale sizin üstünüzde kalıyor. Etrafınızda “sayın vekilim” diye kümelenen dalkavuklara bakmayın siz.  Yine siz bilirsiniz ama benden hatırlatması….

                Afyonkarahisar için, Afyonkarahisar halkına hizmet için çağrımı yineliyorum…

                Sayın Valim; AK Partili, MHP’li, İYİ Partili sayın milletvekillerim; sayın Belediye Başkanım, sayın kurum müdürlerim, etkili sivil toplum örgütlerinini sayın yöneticileri... Lütfen, aranızdaki siyasi ve ideolojik sebeplerden dolayı ayrışmaları bir kenara bırakınız, seçimleri unutunuz ve Afyonkarahisar için aranızdaki iletişim kanallarını kapatmayınız, bir araya geliniz, konuşunuz, istişare ediniz. Afyonkarahisar için birlik, beraberlik, ortak akıl ve işbirliği ile hizmet etmek varken siyaset ve ideoloji ekseninde gerginliğin hiç kimseye faydası yok. Eğer ortak paydamız Afyonkarahisar ise -ki hepimiz öyle olduğunu söylüyoruz- lütfen bu çağrımı dikkate alınız.

                 Lütfen... "Birlik, beraberlik, ortak akıl gibi güzel hasletleri sadece lafta ve kavramda değil, işte ve icraatta gösterelim...

                Not olarak yazayım; eğer durum böyle devam ederse bu gerginliği tahrik ederek, yönlendirerek, talimat vererek köpürtenleri, sonucunda da  bilinçli olarak bıyık altından gülenleri ifşa edeceğim.

                Kalın sağlıcakla.