Afyonhaber Medya Sahibi ve Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Elçi, AGC tarafından yayınlanan BAYRAM Gazetesi için yazdı.... İşte o yazı...

ZAFER HAFTASI ÖNCESİ BUNU BAŞARMALIYIZ!..

Ömer ELÇİ

Merhabalar

Basın Bayramında, kalıcı bir hatıra olması açısından Cemiyetimiz tarafından yayınlanan gazetemizin hayırlı olmasını diliyorum.
Cemiyetimizin üyesi genç arkadaşlarımı da, son dönemde gösterdikleri çabalardan, çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Şuna eminim ki, genç kardeşlerimiz çalışkanlıkları, bilgi ve birikimleri ve duruşlarıyla ağabeylerinden çok daha başarılı olacaklar. Bu vesileyle, genç ve üretken tüm genç gazeteci kardeşlerimizi Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti çatısı altına davet ediyorum...

Afyonkarahisar’ın son yıllarda bazı kesintiler olsa da bir ivme yakaladığı ortada. Afyonkarahisar ile eş değer olabilecek çevre illere, şehirlere baktığımızda bunu görebiliyoruz. Yapılan güzel ve olumlu işleri, icraatları görmezden gelecek değiliz. Zaten, görev yaptığıımız, sahibi olduğumuz haber mecralarında bunu dile getirdik, siyasetçilerimize, bürokratlarımıza hep destek olmaya çalıştık.

Çünkü, hem şahsen, hem kurumsal, hem de cemiyet ve cemiyetteki arkadaşları olarak “Kırmızı çizgimiz Afyonkarahisar” dedik. Afyonkarahisar’ımıza hizmet noktasında siyaset, ideoloji vs. tanımayız dedik.

Son yıllarda, yeterli yetersiz bulabilirsiniz, ama Afyonkarahisar’a kazandırılan eserlerin en büyük dayanağı “birlik, beraberlik, eşgüdüm ve ortak akıl”dır. Ne zaman ki, bu hasletler Afyonkarahisar idare kadrosunda azaldı, kayboldu Afyonkarahisar yerinde saymıştır.

Bunun örnekleri var mı? Evet maalesef var.

Ama olumlu örnekler de var mı? Tabii ki var…

Afyonkarahisar ne zaman ki hizmet gördü, eser gördü, yatırım gördü, bunun altında hep birlik beraberlik ve ortak akıldı.
Gelin bunu tekrar sağlayalım, bunu başaralım.

Seçimler geldi geçti, bitti gitti. Önümüzdeki 4.5 yıl yerel idareler seçimleri olmayacak. Afyonkarahisar Belediye meclisinden zaman zaman tartışmalar olsa da iletişim kanalları açık ve kararlar çoğunlukla istişare ve oy birliğiyle alınıyor. Belediye Meclisimizdeki bu eşgüdüm ve işbirliğini genel yönetime de yaymamız genişletmemiz gerekiyor.

Önümüz Ağustos ayı… Zaferler ayı Ağustos. Bu ay Afyonkarahisar için çok önemli, dolu dolu geçmeli. Özellikle 25-30 Ağustos Zafer Haftasının etkili, güzel ve dolu dolu geçmesi için, ülke gündeminde yeterince gündemde olması için çalışmalara şimdiden başlayalım.

İstiyorum ki, Afyonkarahisar’da yeniden birlik, beraberlik, istişare, ortak akıl ve işbirliği rüzgarları essin. Birlikte güzel işler yapalım. Bu işe de Zafer Haftasında başlayalım, bu Zafer Haftasında, Afyon’da, Şuhut’ta, Kocatepe’de efsane kalabalıklar ile efsane programlar, etkinlikler yapalım…

Bu konuda Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu Hocamıza çağrıda bulunuyorum. Lütfen öncülük, önderlik ve ağabeylik ediniz. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekillerini bu konuda ikna ediniz. Zafer Haftası vesilesiyle Sayın Valimizi, Belediye Başkanımızı, Milletvekillerimizi, kurum müdürlerimizi bir araya getiriniz. 
Bunu başarmalıyız: Zafer Haftası öncesi eşgüdüm ve ortak aklı çalıştıracak bir ortamı sağlamalıyız. Afyonkarahisar’ı ve halkına hizmeti siyaset üstü gören tüm kesimlerden bu konuda adım atmalarını bekliyorum…

Saygılarımla…