Özel sporcular Frig Maratonu'nda koştu Özel sporcular Frig Maratonu'nda koştu

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Tınaztepe beldesinde, ev hanımı Esma Söğüt tarafından kurulan pullu sıkma atölyesinde yaklaşık 15 kadın, yöresel kıyafetler üreterek aile ekonomisine katkıda bulunuyor.

Esma Söğüt, evinin bir odasında başladığı yöresel kıyafet üretimini, siparişlerin artmasıyla birlikte eşinin desteğiyle evinin bahçesinde kurduğu bir atölyeye taşıdı. Burada, bölgenin kadınlarıyla birlikte çalışarak el emeği göz nuru rengarenk yöresel kıyafetler üreten Söğüt, yurt dışından da siparişler alıyor. Atölyede çocuklar da çıraklık yaparak mesleği öğreniyor.

Dikiş nakış ustası Esma Söğüt, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu kıyafetler, asırlardır gelinlerimizin, kızlarımızın giydiği yöresel kıyafetlerimizdir. Kızlarımıza, nişanlılarımıza, evlilerimize hepsi için yapıyoruz. Artık sadece Afyon çevresine değil, yurtdışına da hizmet veriyoruz. İşimiz büyüdü; evimin bir odasında başlamıştık, artık sığmamaya başladı. Eşimle birlikte bu atölyeyi kurduk. Şu anda 15 çalışanımız var ve talep oldukça iyi. Bir ürünü yaklaşık bir buçuk ayda işleyip teslim ediyoruz. Bu iş oldukça emek isteyen bir iş.”

Söğüt, bu işi nesilden nesile aktarmak için çaba gösterdiklerini belirterek konuşmasını sonlandırdı.

Editör: Birinci Editör