15-18 Ağustos 2024 tarihlerinde Sivas da düzenlenen Türkiye Ümit, Genç, U21 Karate Şampiyonasının 60 ilden 1.800 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Şampiyonada Afyonlu sporcular büyük başarılar elde etti.

09-11 Ekim tarihleri arasında İtalya/Venedik de yapılacak olan Dünya şampiyonasının kadrosunu belirlemek amaçlı yapılan şampiyonada Afyonlu sporcularının büyük başarı elde etti.

Afyonspor, kendi evinde mağlup Afyonspor, kendi evinde mağlup

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü sporcusu Sultan SARIGÜL Ümit kadınlar kata dalında Türkiye Şampiyonluğunu kazanarak, son gün yapılan Dünya Şampiyonası Milli Takım seçmelerinde ise tüm rakiplerini geride bırakarak Dünya Şampiyonasında Ülkemizi temsil etmeye hak kazandı. Bu şampiyonada Afyon'a madalya kazandıran sporcular ise; 
Genç kadın kata Tuğba SÜNGÜ Türkiye 2.si (Dinamik Gençlik ve Spor kulübü) 
Ümit kadın 47 kg. kumite Elif SÜER Türkiye 3.sü (Sandıklı Yıldız Gençlik ve Spor kulübü) 
* U21 kadın kata Hayrunnisa ÇİĞİRDİK. Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü 
* Genç kadın 48 kg.bayan kumite Beren KARAKOÇ Türkiye 3.sü (Dinamik Gençlik ve Spor kulübü) 

Antrenör ve Karate il Temsilcisi Mehmet GÜNGEL: ''Öncelikle bu şampiyonada emeği geçen tüm sporcuları ve antrenörlerimiz Mehmet KOÇAK, Murat MALAK ve Doğan İzzet YILDIZ'I kutluyorum ilimize kazandırdığı madalyalardan ve gayretlerinden dolayı. Sporcum Sultan SARIGÜL ün Dünya Şampiyonasında Ülkemizi temsil edecek olması son derece gurur verici. Allahın izniylede İtalya/Venedik kentinde yapılacak olan Dünya Şampiyonasından madalya ile dönecek. Başta Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın İsmail Hakkı KASAPOĞLU olmak üzere, Spor Müdürümüz Sayın Yılmaz ERŞEN'E Spora ve Gençliği verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, şampiyonada elde edilen başarılarla ilgili yaptığı açıklamada, “Sivas’taki şampiyonada sporcularımızın kazandığı madalyalar ve elde ettikleri başarılar, şehrimizin spor alanındaki gücünü bir kez daha göstermiştir. Sultan Sarıgül'ün Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek olması, tüm camiamız için büyük bir onurdur. Sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyor, tüm destekçilerimize teşekkür ediyorum,” şeklinde konuştu.

Whatsapp Image 2024 08 19 At 135019

Whatsapp Image 2024 08 19 At 135019 1 1

Editör: Birinci Editör