AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı 90. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısını gerçekleştirdi.,

Teşkilat mensuplarının yoğun katılımlarıyla gerçekleşen toplantıya, AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve Afyonkarahisar İl Koordinatörü Mestan Özcan ve Afyonkarahisar İl Koordinatörü Bilal Kırkpınar da iştirak etti.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın 90. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısı divan kurulu üyelerinin takdimi sonrasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İl Koordinatörü Bilal Kırkpınar’ın Divan Başkanlığı yaptığı toplantıda İl Yönetim Kurulu Üyesi Nazmiye Tuğral, İl Genel Meclis Grup Başkanı Ömer Dayı, Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Sevcan Sönmez, Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Karahan, Başmakçı İlçe Başkanı Ramazan Kök ve İhsaniye Belediye Başkanı Ecz. Emine Gökçe divan kurulu üyeliklerini gerçekleştirdiler.

Ak Parti Afyon-4

“Temelleri Afyonkarahisar’da atılan davamıza yeni bir solukla devam ediyoruz”

Divan Başkanı, Afyonkarahisar İl Koordinatörü Bilal Kırkpınar bir konuşma yaparak, “Partimizin kuruluşundan bugüne kadar görev almış kıymetli dava arkadaşlarım toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu davanın temelleri Afyonkarahisar’da atıldı. 2001 14 Ağustos tarihinde Liderimiz Sn. Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde erdemliler hareketi olarak başlatılan bu yürüyüş Afyon’da partileşme sürecini tamamlayarak siyaset sahnesine çıktı. Bizlerde yeni bir heyecan yeni bir solukla yolumuza devam edeceğiz.”

Toplantıda AK Parti Genel Merkezi’nin 23. kuruluş yıl dönümü anısına hazırlamış olduğu video izletisine yer verilirken, toplantının açılış konuşmasını ise AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin gerçekleştirdi.

Başkan Şahin, konuşmasına

Biz cihanın göğünde bin kanatlı kuşlarız.

Biz Ahmet Yesevi’yiz Sultan Divaniyiz...

Sözümüz Mesnevi’dir, Divanı Kebirdir

Tebrizden alıp gelen Elkas Mirzalarız biz

**

Yıldırım’ız Fatih’iz biz Yavuz Selim Han’ız

Hatlarda Şemseddin, hizmette Kadınana,

İstiklal Harbinde Çelikalay’ız biz!

**

Biz arza müjdelerle düşen cemreleriz

Yunus Emre bizdedir, Mısri Sultanlarız,

İlimde Topçuzade, Hikmette Yörükzade Fevzi’yiz

Yüzbaşı Bayburtlu Agah, Mülazım Yıldırım Kemalleriz, dizeleriyle başlayarak, teşkilat mensuplarına şöyle seslendi;

“Tazelenmeye, büyüme ve gelişmeye niyet ettik, and içtik”

“Mensubu olmaktan şeref duyduğum AK Parti’mizin aziz mensupları, gönüldaşlarım; Davamızın lideri Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan genişletilmiş il başkanları toplantısında şöyle demişti: "AK Parti'nin alameti farikası kendini daima yenileme, tazeleme, büyütme, geliştirme, yeni şartlara adapte etme kabiliyetine haiz olmasıdır” işte bu doğrultuda yenilenen il yönetim kurulumuz ile karşınızdayız. Gösterilen bu hedef istikametinde tazelenmeye, büyüme ve gelişmeye niyet ettik, and içtik!

Cumhurbaşkanımız aynı konuşmasında ziyaret ettiği illerdeki gözlemini şöyle aktarıyordu "Bu ziyaretlerimde şahit olduğum değişmez manzara şuydu, AK Parti'nin gerçekten inanmış, kendini adamış milyonlarca neferi var. Hepsi birer özveri abidesi olan bu kardeşlerimizin hakkını ödeyemeyiz.” Yeni yönetimimizin bakış açısı da tam olarak budur: İnanmış, kendini adamış, özveri abidesi, her biri isimsiz birer nefer olan bu kardeşlerimizi, büyüklerimizi baş tacı etmek onlarla beraber yol yürümek, omuz omuza vermek”

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın konuşmasından altının çizilmesi gerektiğini düşündüğü satıları teşkilat mensupları ile paylaşan Başkan Şahin, şu notları paylaştı;

•Karşılığını sadece Allah'tan bekleyerek, gece gündüz demeden koşturan samimi AK Parti neferlerinin emeğini kibirleri boylarını aşan muhterislere kesinlikle kurban etmeyeceğiz. Siyasetçisiyle, kaprisli bürokratıyla, lobisiyle, çıkar gruplarıyla, partimize gönül verenlerin fedakarlığını şahsi heves ve hesapları için zayi etmelerine göz yummayacak, rıza göstermeyeceğiz.

•Kırarak, dökerek, dağıtarak değil, tam tersine toparlayarak, birleştirerek, bütünleştirerek, kucaklayarak ilerleyeceğiz.

•Saflarımızı genişletecek, sıklaştıracak, partimizi daha da büyütmenin gayretinde olacağız. Yeni isimlerle, yeni değerlerle, yeni hizmet erleriyle kadrolarımızı tahkim ederken, partimizin emektarlarına vefasızlık göstermeyeceğiz.”

•Bir defa şu gerçeğin gayet farkındayız. Hata değil, yanlışta ısrar etmek kaybettirir. Siyasetin inişli çıkışlı serencamında esas mesele hep istikamet üzerinde kalabilmektir. Nereden geldiğinizi unutmazsanız, hedeflerinizden de kopmazsınız. Bakınız, biz siyasi hayatımız boyunca elde ettiğimiz her başarıyı, zaferle bitirdiğimiz her mücadeleyi önce Allah'ın yardımına, sonra da milletimizin desteğine, duasına ve yanımızda olmasına borçluyuz.

•Her zaman söylediğimiz gibi AK Parti, milletin kurduğu, tabelasını milletin astığı, siyaseti daima millet için ve milletle birlikte yapmış bir partidir. Siyasette rotamızı bugüne kadar hep milletimiz çizdi.

•AK Parti milletin partisidir ve inşallah ebediyen öyle kalacaktır.

•Biz şafak vakti evine ekmek götürmek için yola koyulan emekçilerin, yazın sıcağına, kışın ayazına aldırmadan rızık peşinde koşan çiftçilerin, helal lokmasına haram bulaştırmayan esnafın, tüccarın, sanayicinin, vatanımız uğruna gözünü kırpmadan şehadete koşan kahramanların, Türkiye'nin aydınlık yarınlarının teminatı olan gençlerimizin, ellerini değdikleri her yeri güzelleştiren, bereketlerinden kadınlarımızın, ülkemizin başarılarını kendi başarıları olarak gören tüm mazlumların, velhasıl hangi kökene, hayat tarzına, görüşe mensup olursa olsun büyük ve güçlü Türkiye sevdalısı her bir yüreğin partisi olmayı sürdüreceğiz.

Turgay Sahin

“Bu millet bizden çok şey bekliyor, dünyanın umudu biziz”

 Başkan Şahin konuşmasının devamında, “Değerli dava arkadaşlarım belki de bir dünya savaşının eşiğinde olduğumuz, dışarıda ülkemize karşı yığınakların yapıldığı mevzilerin kazıldığı, terör örgütlerinin birer orduya dönüştürülmek için techiz edildiği bu günlerde, içeride de düşman ve hainlerle yapılan ittifakları, teröre verilen desteği, terör örgütünün eline bırakılan şehirleri, Teröristler eliyle çıkarılan orman yangınlarını , buna mukabil 7 İtfaiye Müdürünün 6 sının PKK destekçisi olduğu belediyeleri görüyoruz. Gazi Meclisin çatısı altında Terörü savunan, devletine katil diyen ve yıkılmasını isteyen dahili bedhahların da farkındayız. Bu ahval ve şerait altında bizlere çok iş düşüyor. Milletimiz ile samimi, tabi ve organik bir bağ kurmak, gerçekleri milletimize anlatmak ve uyanık tutmak bizim görevimiz. Bunu yaparken vatansever, devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü çizgisine sadık herkesi saflarımıza almak, birlikte hareket etmek gibi bir ödevimiz, zorunluluğumuz var!

İlçe, ilçe; belde belde; köy köy; mahalle mahalle; ev ev dolaşacak, çalmadık kapı, kucaklamadık insan bırakmayacak herkese, her yere, ulaşacağız. Bu gayretle yola çıktık. Zira bu vatan, bu millet bizden çok şey bekliyor. Dünyanın da umudu biziz…

Dünyanın kalbini dinle geliyor adım adım

Dallar meyvaya dursun toprak tohuma dursun

İnsan barışa dursun selama dursun zaman

Diyoruz” ifadeleriyle devam etti.

Ak Parti Afyon Toplanti

“Rabbim birliğimizi beraberliğimizi dayanışmamızı daim eylesin”

Başkan Şahin konuşmasının son sözlerinde ise şu cümlelere yer verdi, “Son olarak, sözlerimi Dünya Lideri, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadeleriyle bitirmek istiyorum. "Bu milletin özü, aslı sizsiniz. Milletimiz, bizden daha çok çalışmamızı güç ve enerji toplamış bir şekilde yeniden yola revan olmamızı bekliyor. Şimdi her zamankinden daha fazla birbirimize tutunacağız, daha fazla sarılacağız, daha fazla kucaklaşacağız. Niyet hayır, akıbet hayır diyoruz. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi dayanışmamızı daim eylesin. Hepinizi saygıyla, muhabbetle, tüm kalbimle selamlıyor ve her daim yeniden doğarız bizden kim usanası diyerek yeniden çıktığımız bu yolda vira bismillah diyorum.”

“Bu davanın arkasında nice gençler var”

Belediye başkanları adına ise en genç belediye başkanı ünvanı ile Dazkırı Belediye Başkanı Fatih Çiçek bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Çiçek konuşmasında, “Değerli dava arkadaşlarım, öncelikle hepiniz bu güzel toplantıya hepiniz hoşgeldiniz. 14 Ağustos’ta AK Parti’mizin 23. Kuruluş yıl dönümünü kutladık. Böyle bir güzel davanın içerisinde olmaktan onur duyduğumu bir kez daha belirtmek istiyorum. Ben bir genç kardeşiniz olarak yaklaşık 7 yıl önce bu AK Parti’mizle buluşma imkânı bularak 25 yaşında bu serüvene adım attım. Biz gençler olarak farklı dönemlerde farklı görevler alıyoruz. Bizler partimiz bize ne görev verirse bu dava da canla başla yapmaya hazırız. Bu genç kardeşinize de bu dönem belediye başkanlığı nasip oldu.

Bu tarz toplantılara geçmiş yıllarda katıldığımda en çok dikkatimi çeken noktalardan AK Parti Ailesi mesajının en güzel şekilde veriliyor olmasıydı. Ben bu mesajı gençlerimiz için çok önemli buluyorum. Bazı sosyal medya mecralarında gençlerle partimiz arasında böyle güzel bir diyalog olmadığı algısı yaratılmak isteniyor. Ben bu davanın arkasında nice gençlerimiz olduğunu belirtmek istiyorum. AK Parti’miz Türkiye Yüzyılı’na başlarken yeni bir vizyonla “umudun, icraatın ve geleceğin adı AK Parti” diyerek bu yolda güçlü bir duruş sergiliyor. Partimizin en temelinde yatan ilke birlik ve beraberlik. Bizi güçlü kılan en büyük olgu budur. Ben Türkiye Yüzyılı’nda gençlerimize ayrı bir önem veren başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere milletvekillerimize, bakanlarımıza, teşkilatımıza teşekkür ediyorum. İnşallah davamızı en ileriye taşımak için tüm gayretimizle çalışacağız. Bu vesile ile toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

 “Başarılarımız teşkilatımızın özverili çalışmalarının sonucudur”

İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Siper’de bir konuşma yaparak, “Partimizin kuruluşundan bugüne kadar birlikte yol yürüdüğümüz değerli dava arkadaşlarım öncelikle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sözlerime başlamadan önce İsrail’in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği saldırıları şiddetle kınıyorum. Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı zorlukları ve sıkıntıları büyük bir endişe ile takip ediyoruz. Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu buradan da belirtmek istiyorum.

Bugün burada, AK Parti Ailesi olarak bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu toplantılar, teşkilatımızın birlik ve beraberliğini pekiştirmek, partimizin hedeflerine ulaşmasını sağlamak ve yerel sorunlara çözümler üretmek adına büyük önem taşıyor. Elde ettiğimiz başarılar, sizlerin özverili çalışmaları ve halkımızın destekleri sayesinde gerçekleşmiştir. Ancak, geçmişte elde edilen başarılarla yetinmeyip, daha büyük hedeflere ulaşmak için hep birlikte daha fazla çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Bu doğrultuda, ilimize ve ülkemize katkı sağlamak için yenilikçi projeler geliştirmek, halkımızın ihtiyaçlarına uygun çözümler sunmak ve her zaman onların yanında olmak temel hedeflerimiz arasında yer almıştır” dedi.

Başkan Siper, ilk altı aylık çalışma faaliyetlerini teşkilat mensuplarıyla paylaştı

Başkan Siper konuşmasının devamında Afyonkarahisar İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak, 13 müdürlüğümüzle 2024 yılının ilk altı ayında gerçekleştirdiğimiz faaliyetler hakkında teşkilat mensuplarını bilgilendirerek,

Yatırım programında yer alan 87 köyde inşaatların etüt ve projeleri tamamlanarak ihale sürecine geçilmiştir. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda 30 adet içme suyu inşaatı tamamlanmış olup, 22 adet içme suyu inşaatı hala devam etmektedir. Ayrıca, toplamda 36 adet işin etüt ve projeleri de başarıyla tamamlanmıştır. Yatırım programında yer alan 70 köyde kanalizasyon inşaatlarının etüt ve projeleri tamamlanarak ihale sürecine geçilmiştir.

Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak ve ulaşımda güvenliği sağlamak adına yürüttüğümüz yol çalışmaları başarıyla devam etmektedir.

Yapılan çalışmalar kapsamında: Kocaöz Belediyesi sınırları içerisinde 4 km, Çobanlar Belediyesi sınırları içerisinde 1 km, Hocalar İlçesi Çalca Yolu'nda 13,5 km, Döğer – Fincanburnu Yolu'nda 2,1 km ve Dazkırı İlçesi Karaağaçkuyusu Yolu'nda 8 km, Sinanpaşa Kırka yolu arası 2 km sıcak asfalt çalışması tamamlanmıştır.

Işıklar Belediyesi sınırları içerisinde 6,5 kilometrelik, Sandıklı İlçesi Ballık – Örmekuyu – Soğucak Yolu'nda 13,5 kilometrelik sathi kaplama asfalt çalışması tamamlanmıştır.

420 köyümüzde hasat zamanı arazi yollarında bakım onarım ve tesviye çalışması yapılmaktadır.

Eğitimde kaliteyi artırmak ve geleceğin teminatı olan çocuklarımıza modern eğitim ortamları sunmak amacıyla 2024 yılında çeşitli yatırımlarımızı tamamladık. İşte bu yıl içinde tamamladığımız bazı projeler: 2 adet anaokulu, 4 adet ilkokul, 2 adet ortaokul ve 1 adet lise inşaatı olmak üzere toplamda 9 adet eğitim kurumunun inşası tamamlanmış ve bu projeler için 119.934.637,08 TL harcama yapılmıştır. Bu yatırımlar sayesinde, çocuklarımız daha modern ve donanımlı okullarda eğitim görecekler.

10 adet anaokulu, 9 adet ilkokul, 6 adet ortaokul, 5 adet lise inşaatı, 2 adet öğrenci pansiyonu, 4 adet atölye ve 1 adet çok amaçlı salon inşası olmak üzere toplamda 37 adet yatırım projesi devam etmekte olup, bu projeler için toplamda 242.220.714,00 TL bütçe ayrılmıştır. Bu projelerle birlikte, çocuklarımızın eğitimine daha fazla katkı sağlamak için çalışmalarımız sürmektedir.

Eğitim yatırımlarının yanı sıra, hükümet konakları projelerimiz de hız kesmeden devam etmektedir. İscehisar Hükümet Konağı’nın kabulü yapılmış olup, Sandıklı Hükümet Konağı ve Emirdağ Hükümet Konağı yapımları devam etmektedir.

Ayrıca Dazkırı- Arıköy ve Yukarıyenice köyleri için yağmurlama sulama tesisleri inşaatının tamamlanmasıyla 278 dekarlık tarım alanının modern sulama sistemleriyle donatılması hedeflenmektedir. Bu proje ile su kaynaklarının daha etkin kullanılması sağlanacak ve verimli bir tarım uygulamasına zemin hazırlanacaktır.

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Afyonkarahisar ilimize 109 milyon 865 Bin 144 Liralık KÖYDES ödeneği de gönderilmiştir” dedi.

“Millet varsa AK Parti var, AK Parti varsa da milletin güvencesi var”

Bir konuşma yapan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Hasan Arslan, “Afyonkarahisar Cumhuriyetin kazanıldığı topraklar. Yiğitler diyarı Afyonkarahisar AK Parti’mizin kurulduğu topraklar. Memleketimiz, devletimiz için ve varoluşumuz içinde önem arz eden topraklar. Bizler çok şükür bu memleketin evladıyız. Bizlerinde bu güzide şehrin hakkını vermemiz gerekiyor. AK Parti milletiyle bağlı olan bir partidir. Millet varsa AK Parti var. AK Parti varsa da milletin güvencesi var. Bunun en önemli örneğini Haziran ayında gerçekleşen kayyum atamasında gördük. Devlete karşı ciddi suçları olan bir şahıs belediye başkanı seçilmek için büyük uğraşlar verdi ve seçildi. Bu şahsın devlete karşı suç işleyerek yargılandığı ise kamuoyu tarafından bilinmekteydi. DEM Parti bu şahsı ortalığı karıştırmak için seçtirdi. Yargının sonucunda ise kayyum atandı. Aynı durum Can Atalay olayında da vuku buldu. CHP’nin milletvekili adayı gösterilen Atalay, Türkiye Cumhuriyeti’nin ortadan kaldırma söylemleriyle yargılanıyordu. Kayyum ve Can Atalay örneğinde olduğu gibi ‘Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırma’ söylemleri bulunan kişileri bazı siyasi partiler bile isteye ortalığı karıştırmak adına öne sürdüler. Lakin bizler bu milleti sahipsiz bırakmayacağız. AK Parti bu milleti sahipsiz bırakmayacak. Bu yüzden de AK Parti 22 yıldır iktidar. Bizler davamızdan vazgeçmeyecek ve bu milleti yalnız bırakmayacağız. Bu heybeti gölgelemeye çalışanlara da taviz vermeyeceğiz. Bu yüzden bizler teşkilat birlikte çalışacağız.

“Kendi dertlerimize düşmeden, milletin refahı için çalışarak her kesin derdiyle dertleniyoruz”

Türkiye nereden nereye geldi 2000’li yılları ve AK Parti kurulduktan sonraki yılları hatırlayacak olursak aradaki farkı görmeyen gözler kördür. AK Parti’nin hizmetini, vizyonunu, misyonunu, yatırımlarını ve icraatlarını görmeyenler maalesef bu ülkeye zarar verir. AK Parti milleti kapsayan bir partidir. Hangi siyasi görüşte olursa olsun yeter ki milliyetçi olsun AK Parti kapsar. Kuruluşundan bugüne kadar görev alan ve bundan sonra görev alacak olan tüm dava arkadaşlarımızın her türlü gayrete ihtiyacı var. Bizler teşkilatlar olarak millet için bu gayretle çalışmalıyız. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘One Minute’ ve ‘Dünya Beşten Büyüktür’ söylemleri teşkilatlarımızın çalışmasından aldığı desteğin sonucudur. Bizler kendi dertlerimize düşmeden milletin refahı için çalışarak her kesin derdiyle dertleniyoruz” dedi.

 “23 yıldır çalışmalarımızla birilerinin uykusunu kaçırdık, bizi izlemeye devam edin”

Zafer Partisi'nde yeni dönem başladı Zafer Partisi'nde yeni dönem başladı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, “14 Ağustos’da temelleri Afyonkarahisar’da atılan partimizin 23. kuruluş yıl dönümünü kutladık. Bu vesile ile il başkanımızın önderliğinde yurt içinde 23, yurt dışında 23 kurban kestik ve 23 zimem defterini kapattık. 23 genç kardeşimizin de sünnet merasimini gerçekleştirdik. Vesile olan herkesten Allah razı olsun. 23 yıldır iktidara geldiğimiz günden itibaren gece gündüz demeden Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında, çok değerli bakanlarımız, milletvekillerimiz, il başkanlarımız, belediye başkanlarımız ve bu davaya gönül vermiş teşkilatımızın her bir ferdi ile çalıştık. Çalışmaya da devam edeceğiz. Tabi bu çalışmalarımızla birilerinin uykusunu kaçırdık. Ben onlara bizi izlemeye devam ederek, uykusuz kalmaya devam edin diyorum” dedi.

“Yanlış algıların aksine aç susuz kalmalarının önüne geçildi”

Teşkilat mensuplarına son dönemde meclisten geçen sokak hayvanları kanunu hakkında bilgi veren Yurdunuseven, “Meclisimiz kapanmadan önce çok uzun çalışmalar neticesinde sokak hayvanlarıyla ilgili kanunu meclisten geçirdik. Bu kanunla ilgili özellikle muhalefet tarafından dile getirilen yanlış algılar var. Biz uygulama kapsamına aldığımız çalışmanın özünde sokak hayvanlarının başı boş gezmemesi hususu. Burada belediyelere ve il özel idarelere görev verilerek hibe desteği ile birlikte sokak hayvanlarına güvenli alanlar oluşturarak bu hayvanların buralarda barınmalarını sağlayacaklar. Dolayısıyla sokaklarda başı boş hayvanlara olmayacak. Biz bu çalışmayı yürütürken ‘sokak hayvanlarını toplayarak telef edeceksiniz’ gibi yanlış algılar oluşturuldu. Bizler prensip gereği ‘yaratılanı severiz yaratandan ötürü’ sözünden yola çıkarak söylemlerin tam aksine sokaklarda aç susuz bırakmaktansa güzel imkanlar doğrultusunda bakılmalarını sağlayacağız” dedi.

“İnşallah bu zulmün sonu zafer olacak”

Milletvekili Yurdunuseven konuşmasının devamında Filistin’de ki zulme değinerek, “Bir önemli hususu da sizlere burada vurgulamak istiyorum. Filistin’e dünya da en büyük desteği veren Sayın Cumhurbaşkanı’mızdır. Mazlumların sesi olarak bu vahşete en çok sessiz kalmayan da Sayın Cumhurbaşkanı’mızdır. Allah razı olsun kendisinden. Mahmud Abbas’ın güzel bir sözü var ya zafer ya şahadet demişti. İnşallah bu zulmün sonu zafer olacak” dedi.

“Duamız o ki bir depremle karşı karşıya kalmayalım”

Toplantıda konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, “Öncelikle değinmek istediğim bugün 17 Ağustos depreminin yıl dönümü, 17 Ağustos’da büyük bir deprem ile çok büyük bir yıkım yaşadık. O depremde yaklaşık 40 vatandaşımızı kaybetmiştik. O dönem ilk defa özel iletişim vergisi uygulandı. O dönem hükümet memurların maaşını ödeyemezken bu vergileri çıkarmıştı. 6 Şubat’ta ise yıkım olarak 17 Ağustos’tan daha büyüğünü yaşadık. Allah’a şükürler olsun ki yüz milyar doları aşan bir ekonomik felaketi de adım adım tamir etmeye, adım adım konutları teslim etmeye devam ediyoruz. Her daim bu memlekete depremler oluyor. Afyonkarahisar’da depreme muvaffak bir bölge. Şehrimizde de depreme dayanıksız birçok bölge var. Neredeyse vatandaşa neredeyse bedavaya yapılacak olan konutların yapımlarına muhalefet engel oldu. Duamız o ki bir depremle karşı karşıya kalmayalım” dedi.

“Çiftçilerimizin sıkıntılarını biliyoruz, planlı ve sözleşmeli tarım yapmak için gayret edelim”

Milletvekili Özkaya, teşkilat mensuplarına tarımsal alanda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında ilgili bilgi vererek, “AK Parti Afyonkarahisar’da kuruldu. AK Parti Afyonkarahisar’da her daim nasıl yüksek oylar aldıysa yine aynı şekilde yeniden yükselmek yine Afyonkarahisar’da AK Parti’nin bayrağını dikmek için beraber çalışacağız. Elbette ki ekonomik sıkıntılar önemli bir kesim vatandaşımızın canını acıtıyor. Bu hepimizin bildiği bir sorun. Enflasyon kısmen düşmeye başladı. Yıl sonuna kadar beklenilen noktaya ulaşacak. Bu yıl tarım ürünlerinin fiyatlarında sıkıntılar yaşıyoruz. Bizler 3 – 4 aydır uğraşıyoruz. Kornişon salatalıkta milimi 9 12 aralığında olan yanı dördüncü sınıfta olan salatalıkta ihracat yasağı var kaldırın talebi geldi kaldırdık. Bu kez de 6 9 aralığında ki ihracat yasağı kalksın talebi geldi Neden diye sorduk. Afyonkarahisar’da sözleşmeli tarım özellikle salatalıkta yapılmıyor. Bu yıl hangi üründen daha çok kar elde edilmişse, toplu olarak o tarafa yöneliniyor. Bizler bu sorunların uzun süre takipçisi olduk. Pazartesi günü gıda komitesinin toplantısını vardı. Afyonkarahisar milletvekilleri olarak il başkanımızla birlikte hazırladığımız raporumuzu Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımıza ve Tarım Bakanımıza sunduk. Uzun süren görüşme trafiğimiz sonucunda bu sorunlar çözüldü. Ben bu vesile ile tüm hemşehrilerimize ve çiftçilerimize şunu belirtmek istiyorum. Lütfen ürünlerimizi planlayalım, planlı ve sözleşmeli tarım yapmak için gayret sarf edelim. İlimize başka şehirlerden gelerek çok yüklü miktarlarda patates ekerek sularımıza zarar veren, sektörü sabote eden şirketler hakkında ilgili kurumlarımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Sularımızı sabote ederek, çiftçilerimizin ürünlerini koruma konusunda daha sıkı tedbirler alıyoruz. Örnek verecek olursam Afyon’da patates ekim oranı %50 arttı. Bütün ülkeye baktığımızda üretim fazlalığı olduğunu görüyoruz. Ürün ucuz dünyaya da ihracat zor olduğunda çiftçimizin sıkıntısı baş gösteriyor. Bunu çözmek de çok kolay olmuyor. Bizler çiftçilerimizin sıkıntısını biliyoruz. Yeni dönemde bilhassa tohumluk buğday destekleri gibi tohum desteklerini bakanlığımız daha fazla verecek. Gıda bir milli güvenlik sorunudur. Gıdaya erişebilirliği, gıdanın sürekliliği, tarımdaki sulama ve suyun korunması çok olağan üstü önemli bir husustur. Köylerimizde ki kardeşlerimizden özellikle istirham ediyorum. İçme suyu konusunda daha dikkatli davranalım” dedi.

“Hiç kimse milletimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret edemez”

Konuşmasının devamında TBMM’de yaşanan tartışmaya dikkat çeken Milletvekili Özkaya, “Dün TBMM’de tatsız bir olay yaşandı. Hiç tasvip etmeyeceğiz bir olay. Anayasa kürsü dokunulmazlığını teminat altına almış. Fakat anayasa iç tüzük diyor ki, ‘milletvekili kaba, yaralayıcı, kötü bir kışkırtıcı üslupla konuşamaz.’ Milletvekillerimizin ‘Türk devleti katildir, teröristtir’ diyen teröriste müdahalesi meclis başkanımız meclisi kapattıktan sonra gerçekleşiyor. Kürsüde devam ediyordu, konuşma vardı gibi bir müdahale değil. O kötü sözleri söyleyerek kışkırtıcı söylemleriyle her türlü nefret söylemlerini söyleyen kişiye meclis başkanımız oturumu kapatıyorum dedikten sonra arkadaşlarımızın müdahalesi geldi. Kimse bu durumu arzu etmez. Fakat hiç kimsede bize bu ahlaksız sözleri söyleyemez. Milletimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret edemez. Eğer siz bu millete bu milletin yüzde elli iki oyuyla seçtiği Cumhurbaşkanına hakaret ederseniz, onun milletvekilleri de size gerekli dersi verir” dedi.

“Cumhurbaşkanımız büyük bir mücadele örneği gösteriyor”

Toplantıda son olarak Tekirdağ Milletvekili ve Afyonkarahisar İl Koordinatörü Mestan Özcan bir konuşma yaparak şu ifadelere yer verdi, “Değerli dava ve yol arkadaşlarım sözlerimin hemen başında çok kısa süre önce kıymetli bir görevi devralan değerli il başkanımıza ve henüz çiçeği burnunda yeni onaylanan değerli il teşkilatımıza cenabı haktan muvaffakiyetler diliyorum. Ben de inşallah yeni devraldığım Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü görevini sizlerle birlikte yürütecek ve Afyonkarahisar’ımıza değer katmaya gayret edeceğim. Benden evvelki İl Koordinatörümüz Nevşehir Milletvekilimiz Sayın Emre Çalışkan kardeşime de emekleri için çok teşekkür ederim. Yine benimle birlikte il koordinatörü olarak görev alacak mesai arkadaşım Bilal Kırkpınar kardeşime de başarılar diliyorum. Rabbimiz hayırlı ve mübarek eylesin inşallah.

“Afyonkarahisar şehrimizin yakın siyasi tarihi, AK Parti’mizin başarılarıyla dolu. Fakat son düzlükte bir kaza yaşanmış. Ancak nedenlerini iyi irdeleyip analizlerimizi ve tespitlerimizi iyi yapıp tekrar bir başarı hikayesi yazabiliriz. Buna en yakın şehir emin olunuz Afyonkarahisar. Bu yeni dönemde, en önemli meselemiz AK Parti Afyonkarahisar teşkilatlarımızın itibarını yönetmek olacak. İtibarımızı yönetmekten daha önemli başka hiçbir işimiz yok. Kıymetli dava ve yol arkadaşlarımız. Demokrasiyle yönetilen ülkelerde başarılı siyasi iktidarları incelemişler. Hepsinde ortak dört önemli haslet olduğu görülmüş; Değişimi tetiklemek, umut aşılamak, alternatif oluşturmak, pozitif propaganda yapmak. Biliyorsunuz en son seçimlerde Afyonkarahisar belediyemiz el değiştirdi. Pandemik, ekonomik gerginlikler, yüzyılın felaketi 11 şehrin 128 ilçenin 4 binin üzerinde köyün etkilendiği büyük deprem, kuzeyde devam eden Rusya- Ukrayna savaşı, Güneyde Irak ve Suriye ‘deki gerginlikler ve belirsizlikler. Mazlum coğrafya Filistin’deki soykırım maalesef ülkemizi ve bizleri olumsuz etkiledi ve etkiliyor. Ancak bu konularda da Ülkemiz gereğini yapıyor ve Liderimiz Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’da taşın altına elini sokuyor. Büyük bir mücadele örneği gösteriyor. Allah(cc) ondan razı olsun. Başımızdan eksik etmesin inşaAllah.”

 “Nereye talip olduğunu bilmeyen bir belediye başkanınız oldu”

Milletvekili Özcan sözlerine şöyle devam etti, “Sular bulanmadan durulmaz derler Trakya’da. Yakında Güçlü Türkiye hedeflerimize yeni Türkiye Yüzyılı’na erişeceğiz. Bu bizleri daha müreffeh ve dünya da sözü geçen ülke yapacak ve tüm bu Kızılelma’ya giden yolda en önemli mesele, teşkilatlarımız sizler ve sizlerin göstereceği performanslar olacak. Şehirde siyaseti biz üretmeliyiz. Herkes bizi izlemeli. Bakın son yerel seçimlerde burada istediğimiz sonucu alamadık. Bu şehirde özellikle nereye talip olduğunu bilmeyen bir belediye başkanınız oldu. Kendisini genel kuruldan tanırım. Zora gelince bayılır. Kendinden geçer. Konfor ortamı bozulunca kilitlenir. Onu şu dört yıl sürekli takip edip yaptığı olumsuzlukları eleştireceğiz. Vaad ettiklerinin de takipçisi olacağız. Milleti kandırma cihetine giderse haddini bildireceğiz. Evet bunu hep birlikte yapacağız inşallah.

Bu güzel ekibin, önümüzdeki kongre döneminde tazelenip yenilenip, 4 yılı iyi değerlendirerek bir başarı hikayesi yazacağını biliyorum. Bizim aramıza kimse nifak tohumları saçamayacak. Dedikodu yapmayacağız. İşimize odaklanacağız. Ben bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. İl danışma meclisimizin hayırlar getirmesini diliyor ve sizleri de Yüce Mevla’ya emanet ediyorum.”

Toplantı konuşmaların ardından teşkilat mensupları ile karşılıklı istişareler şeklinde devam etti.

Editör: Birinci Editör