Afyon Kocatepe Üniversitesi  Devlet Konservatuvarında "artık tuz koktu" denilebilecek skandallar bitmek bilmiyor.

Konservatuvarın uygulamalı giriş sınavından Öğr. Gör. Alper Soybilgen'in neden olduğu şaibelerin ardı arkası kesilmiyor.

Afyonhaber'e daha önce Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarından mezun olan bir öğrencinin, Konservatuvar müdürüne yazdığı mektup ulaştı.

Şikayet dilekçesinde şok ifadeler yer aldı ve Alper Soybilgen hakkında işlem yapılması istendi. Ancak, şikayet mektubunun ilgili müdür tarafından işleme konmadığı ve sümen altı edildiği belirtiliyor.

Müdürünün müzik alanıyla ilgisi olmayan, değişik yöntemlerle göreve geldiği, müdürü Matematikçi olan bir Konservatuvarın ancak böyle şeylerle gündeme gelebileceğini belirten Konservatuvar öğrencileri "Konservatuvar müdürü Müzik alanında uzman değil. Matematikçi bir kişi. Alan dışından olduğu için olanlara kayıtsız kalıyor ve bir takım kişileri koruyarak kollayarak kurumu idare etmeye çalışıyor. Matematikçi bir kişinin Konservatuvara nasıl müdür olduğu da tartışılmalı. Afyon Kocatepe Üniversitesi, ehil olmayanlara, alanda uzman olmayanlara ilgisiz alanlarda koltuk olsun diye verilen görevlerle yıpratılıyor. Bunun hesabını kim soracak. Matematikçi bir zatın Konservatuvar Müdürlüğünde ne işi var" diyor.

Akü Konservatuvar

Afyon Kocatepe Üniversitesi  Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız, Matematik alanında uzman... Müzikle ilgisi olmayan bir kişinin konservatuvara nasıl ve neden müdür yapıldığı tartışılıyor...

Mustafa Kemal Yıldız,  Ankara Üniversitesi Matematik Bölümü mezunu.  Yüksek lisansını aynı alanda Afyon Kocatepe Üniversitesinde, doktorasını ise  Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde yapmış.

Afyonkarahisar İl Müftülüğü öğrencileri ikramlarla karşıladı Afyonkarahisar İl Müftülüğü öğrencileri ikramlarla karşıladı

Bu arada, Afyon Kocatepe Üniversitesi  Devlet Konservatuvarına giriş uygulama sınavlarında şaibe ve şikayetlerin devam ettiği, şikayetlerin kaynağının ise Öğretim Görevlisi Alper Soybilgen olduğu belirtiliyor.

Şu ana kadar CİMER'e üç ciddi dilekçenin ulaştığı, sonuç çıkmaması haline şikayetlerin mahkemelere taşanacğı bildiriliyor.

Afyon Kocatepe Üniversitesi  Devlet Konservatuvarın öğretim görevlisi Alper Soybilgen hakkında, konservatuvar müdürüne yazılan ve sümen altı edilen mektup yarın Afyonhaber'de!..

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN!..

Editör: Birinci Editör