Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Özel Yetenek Sınavlarında, mobing amaçlı uygulama iddiası...

AKÜ Konservatuvarı Türk Sanat Müziği giriş sınavında, adaya, kasti olarak mobing amacıyla Batı Müziği tarzı sesler soruldu.

İlginç olay, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı 2024-2025 akademik yılı Türk Sanat Müziği Bölümü TSM Ana Sanat Dalı bölümü sınavında, komisyon üyesi Alper Soybilgen'in, daha önce aralarında şehirdeki koro çalışmalarından dolayı rekabetten kaynaklı sorunlar yaşadığı bir müzisyeni karşısında görünce çılgına döndü.

Afyon eğitim camiasının acı günü Afyon eğitim camiasının acı günü

Komisyon Üyesi Alper Soybilgen, uygulama sınavına giren Kadir Elçi'ye, diğer adaylardan farklı bir şekilde standart dışı ve Batı Müziği tarzında akorlar sordu ve harekeleriyle adayı alay ve baskı latına almaya çalıştı.

Bu duruma itiraz eden, Müzisyen kadir Elçi, uygulama sınavına itiraz etti. Elçi, itirazında "Söz konusu komisyon üyesi, sanırım daha önce yaşananlardan dolayı rekabet ve nefret duygularıyla sadece mobing amaçlı şahsıma yönelik sınavda ayrımcılık yaparak batı müziği tarzı sesler akorlar sordu, art niyetli bu davranışlar, psikolojik olarak diğer performanslarımı da etkiledi. Türk Müziği Sınavında ayrımcılık yaparak batı müziği tarzı seslere itiraz ediyorum" dedi.

Kadir Elçi, sınav komisyonundaki öğretim görevlisi Alper Soybilgen'!in kasıtlı olarak, husumetinden dolayı  piyanoda verilen diğer adaylardan farklı olarak standart dışı seslerle uygulama yapmaya çalıştığını, hareket ve tavırlarıyla sınavın diğer sorularına da psikolojik mobing uyguladığını söyledi. Elçi, sınavın kamera kayıtlarının bilirkişi tarafından izlenmesi ve yanlıştan dönülerek gerekenin yapılması için dilekçe verdi.

Kadir Elçi, bu uygulamanın Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin akademik kültürüne yakışmayacağını belirterek "Üniversiteden hocalarımla da görüştüm, bu meseleyi gerekirse mahkemeye taşıyacağım. Kişisel sorunların, rekabetin buralara taşınmasına çok  üzüldüm. Ben bir müzisyenim, yerel sanatçıyım, bana bunu reva görenler genç adaylara neleri yapmazlar. Onlar adına da gereken mücadeleyi son aşamasına kadar yapacağım" dedi.

Editör: Birinci Editör