Ambaryolunda çift yön çalışması başladı Ambaryolunda çift yön çalışması başladı

Afyonkarahisar'ın 5 Eylül 2012'de meydana gelen 25 askerin şehit olduğu, 11 askerin ise ağır yaralandığı mühimmat depo patlamasının 12. yıldönümünde şehitler anıldı.

Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda düzenlenen anma töreni, basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Tören, büyük bir saygı ve ihtiram içinde yapıldı. Törenin başlangıcında, tüm katılımcılar ayakta saygı duruşunda bulunarak, ülkenin bağımsızlığını ve şehitlerin aziz hatırasını temsil eden İstiklal Marşı okundu. Ardından, şehitler için özel olarak Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Katılımcılar, şehitlikteki mezarlara karanfil bırakarak, sevdiklerinin ruhuna olan saygılarını ve özlemlerini dile getirdi.

Anma programına, il protokolü, çeşitli siyasi parti temsilcileri, askeri yetkililer, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Törenin ardından, şehit aileleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’yı ziyaret ederek, kendisine teşekkürlerini ilettiler.

A W281612 02

Kumartaşlı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerine düşen görevin vatan ve bayrak için canlarını veren şehitlerin isimlerini yaşatmak olduğunu söyledi.
Şehit aileleriyle 12 yıldır yakından ilgilendiklerini dile getiren Kumartaşlı, şöyle konuştu:
"Afyonkarahisar'da 25 şehidimiz çıktı. Bizler de mahcubiyet içerisindeyiz. Bu yüzden Afyonkarahisarlılar olarak şehit ailelerimize sahip çıkmak ve onların dertleriyle dertlenmek bizim görevimizdir. Allah, bize nefes verdiği süre içerisinde biz ailelerimizi yalnız bırakmayacağız. Şehitlerimizi de seneyi devriyesinde değil her gün anacağız. Tekrar şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diliyoruz." dedi.

A W281612 03

Editör: Birinci Editör