Avukat Selahattin Kırmızı, dün yerel bir gazetede yayınlanan CHP Afyonkarahisar il Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Turalı’nın açıklamalarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Avukat Selahattin Kırmızı konuyla ilgili olarak, Afyonhaber'e de gönderdiği açıklamada şunları söyledi:

“Afyonkarahisar'da yayınlanan günlük yerel bir gazetenin haberi kapsamında; CHP Afyonkarahisar il Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Turalı’nın, stajyer avukat olarak görev yaptığı ve vekilliğini yaptığı bir şirket ile belediye arasındaki imar planından kaynaklanan uyuşmazlık bulunduğuna yönelik iddialarına ilişkin habere yer verilmiştir.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla tarafımca aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

CHP Afyonkarahisar il Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Turalı, yasal stajını 2023-2024 yılları arasında büromuz bünyesinde tamamlamış ve 12.09.2024 tarihi itibariyle ruhsatını almıştır.

Büromuzda bahsi geçen tarihlerde Afyonkarahisar Belediyesi ile herhangibir müvekkilimiz arasında imar planından kaynaklı bir uyuşmazlık söz konusu olmamıştır. Vekili olduğumuz herhangibir müvekkil şirket tarafından, Afyonkarahisar Belediyesi aleyhine ikame edilmiş herhangibir idari dava da bulunmamaktadır. Bu asılsız ve gerçek dışı iddialarla kamuoyunu meşgul eden ilgililer hakkında hukuki süreçleri de başlatacağımı belirtmek isterim.
Muhammet Turalı tarafından gündeme getirilen bu tarz dayanaksız iddiaların, yıllardır üyesi olduğum Cumhuriyet Halk Partisi kimliğini zedeleyebileceği ve Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı’na duyulan güvene zarar verebileceği göz önünde bulundurularak, gerçek dışı iddialar ile kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesini üzüntüyle karşılamaktayım.

AK Parti bayrağını yere düşürmedi AK Parti bayrağını yere düşürmedi

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

Av. Selahattin Kırmızı"

Editör: Birinci Editör