Afyon'da ayçiçeği hasadı devam ediyor Afyon'da ayçiçeği hasadı devam ediyor

Dumlupınar Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Arama Kurtarma Topluluğu (AKUK) üyeleri, kapsamlı bir eğitim programını tamamladı.

Afyonkarahisar'daki ilgili eğitim merkezinde gerçekleştirilen bir haftalık eğitim kampında üyeler, Kentsel Arama Kurtarma ve Temel İlk Yardım konularında hem teorik hem de pratik bilgiler edindi. Eğitim programı boyunca üyelere, afet durumlarına hazırlıklı olmalarını sağlamak amacıyla çeşitli konularda eğitimler verildi.

Bunlar arasında temel ilk yardım teknikleri, kamp yeri seçimi ve kurulumu, temel afet bilgisi, arama kurtarma operasyonlarında görev dağılımı ve olay yönetimi, kişisel güvenlik ve donanım kullanımı, aydınlatma sistemleri ve bunların pratikte nasıl kullanılacağı gibi önemli başlıklar yer aldı.

Ayrıca katılımcılar, gerçekçi saha uygulamaları ve tatbikatlar yaparak eğitimlerini pekiştirdiler ve değerlendirme sınavlarına katıldılar.

Programın sonunda üyeler, afet anında ihtiyaç duyulan profesyonel arama ve kurtarma teknikleri konusunda önemli bilgi ve beceriler kazanarak sertifikalarını almaya hak kazandılar. Bu eğitimlerin, üyelerin gerçek bir afet durumunda etkili bir şekilde hareket etmelerini ve yaşamları kurtarmalarını sağlayacak temel yapılardan biri olduğu vurgulandı.

Başarılı bir eğitim sürecini geride bırakan topluluk üyeleri, bundan sonraki süreçte de bu tür eğitimlere devam ederek bilgi ve tecrübelerini artırmaya ve toplumun afetlere hazırlıklı olmasına katkı sağlamaya odaklanacak. Bu tür eğitim faaliyetlerinin öneminin altı çizilerek, afet bilincinin yaygınlaştırılması gerektiği belirtiliyor.

#haber #aramakurtarma #eğitim #afet #DumlupınarÜniversitesi

Editör: Haber Merkezi