Afyon Haber

Engelli bireylerin araçlarının bakım ve onarımlarını ücretsiz yapılacak

Afyonkarahisar’da, engellilerin araçlarının bakım ve onarımlarını gerçekleştirmek üzere iki meslek lisesinde özel atölyeler kuruldu.

Abone Ol

Afyonkarahisar’da, engellilerin araçlarının bakım ve onarımlarını gerçekleştirmek üzere iki meslek lisesinde özel atölyeler kuruldu.

Bu atölyelerde, öğretmen ve öğrenciler engelli bireylerin araçlarının motor ve elektronik onarımlarını, ayrıca genel bakımlarını ücretsiz olarak üstlenecek.

Afyonkarahisar Valiliği’nin talimatı doğrultusunda ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Meslek Liseleri Hayata Dokunuyor’ projesi kapsamında gerçekleştirilen bu proje, şehirde bir ilki temsil ediyor. Şehit Yunus Çiçek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kurulan atölyeler, engelli bireylerin araçlarının bakım ve onarımlarını ücretsiz yapacak. Atölyelerin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, “Afyon’da ilk kez uygulanan bu proje, büyük bir ihtiyacı karşılıyor. Şehit Yunus Çiçek ve Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, engelli vatandaşlarımızın araçlarının ücretsiz bakım ve onarımlarını yapacak. Engelli federasyonundan alınan bilgilere göre, küçük bakımlar için bile 500-1500 TL gibi ciddi miktarlarda ücret talep ediliyor. Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın talimatları doğrultusunda, bu sosyal sorumluluk projesi büyük bir önem taşıyor. Bakanlığımızın ‘Meslek Liseleri Hayata Dokunuyor’ projesi kapsamında, liselerimizde araçların kolayca girebileceği rampalar yapıldı ve motor ile elektronik kısmıyla ilgili öğretmenlerimiz görevlendirildi. 11. ve 12. sınıf öğrencilerimiz de projeye destek verecek” dedi.