Dünyanın gözü Afyon'da olacak Dünyanın gözü Afyon'da olacak
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Evleri ile ilgili haksız iddialara ve yanlış bilgilendirmelere yanıt verdi. Belediye tarafından aktarılan bilgilere göre, Odunpazarı Evleri, daha önce Abacı Konak Otel olarak biliniyordu ve 20 Aralık 2023 tarihinde yapılan bir ihale ile 10 yıllığına işletme hakkı verildi. Şimdilerde odaların dekorasyonunda tadilat çalışmaları devam etmekte.

Abacı Konak Otel'den belediyeye devredilen kullanılmış eşyalar, Odunpazarı bölgesinde belediyeye ait bir otoparkta düzenli bir şekilde muhafaza ediliyordu. 6 Şubat'taki deprem felaketinin ardından, depremden etkilenenler ve şehre gelen deprem mağdurlarına bu eşyalardan yatak ve baza gibi zorunlu ihtiyaçlar için yardım sağlandı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Odunpazarı Bölgesi'nde yeni açmayı planladığı merkezlerde kullanım amacıyla depolanmış olan eşyaların bir kısmı tiyatrolar ve diğer belediye birimlerinde dekoratif amaçlarla kullanılmak üzere dağıtıldı. Bazı demirbaş eşyalar ise işletmesi ihale edilen otelde kullanılmak üzere ayrıldı.

Belediye, yapılan tüm mal dağıtım işlemlerinin kayıtlarının taşınır kayıtlarında düzenli bir şekilde tutulduğunu ve tüm süreçlerin şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü vurguladı. Kamuoyuna bilgilendirmenin tamamlanarak mevcut spekülasyonlara son verilmesi amaçlandı.

Editör: Haber Merkezi