Milletvekili Taytak, şehidimizin baba ocağında Milletvekili Taytak, şehidimizin baba ocağında

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hukuk-Seçim ve Parlamento İlişkileri Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun'dan bu fotoğrafa tepki geldi.

Olgun, İsviçre'de düzenlenen Ukrayna Barış Konferansında Fener Rum Patrikhanesi Patriği Bartholomeos, tek dini lider olarak “Ekümenik” ünvanı ile davet edilmesine tepki gösterdi.

Olgun açıklamasında "İsviçre'de düzenlenen Ukrayna Barış Konferansında Türkiye'yi Dış İşleri Bakanlığı düzeyinde Hakan Fidan temsil ederken; Lozan Anlaşması ve ardından alınan iç hukuk kararları ile sadece Fatih Kaymakamlığına bağlı olan ve hukuki statüsü bununla sınırlı olan Fener Rum Patrikhanesi Patriği Bartholomeos, tek dini lider olarak “Ekümenik” ünvanı ile davet edildi ve konuşma yaptı. Ekümeniklik, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, kanunları ve Lozan Antlaşması’na aykırıdır.Fener Rum Patriki'nin Devlet Başkanı gibi katılmasını son derece yanlış buluyor, Türkiye'nin buna sessiz kalmasını asla kabul etmiyor ve kınıyorum. Yapılan hatanın Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması adına bir an önce son bulmasını diliyor; İlgili kurumları açıklama yapmaya ve kamuoyunu bilgilendirmeye davet ediyorum." dedi.

Editör: Birinci Editör