Gazeteci, Araştırmacı Yazar Arif Yağcı, İmaret camii şadırvanının tehlike arz ettiğini belirtti ve yıkılarak yeniden yapılmasını istedi.

Yağcı, açıklamasında "Tehlike saçan imaret şadırvanı acil yıkılmalı, Kütahya vakıflar bölge müdürlüğü konuya acil el atmalı" dedi.

Imaret Sadirvan

Devrilen dorseye çarpan araçta bir kişi öldü Devrilen dorseye çarpan araçta bir kişi öldü

Arif Yağcı, şunları söyledi:

"İmaret cami avlusun da yapılan tadilat bütün dikkatle sürdürülürken; 60 yıl önce yapılan şadırvanın büyük tehlike saçtığı görüldü.

Konu ile alakalı uzmanların detay inceleme sonucunda;

Şadırvan havuzunun çökme neticesin de su kaçırdığı ve bu suyun cami temeline kadar sirayet ettiğini, Kolonlarda korozyon oluştuğu her an yıkılma tehlikesi taşıdığı, Abdest alma yerlerinde çatlakların oluşması. Bu nedenle beton ve yapım ömrünü tamamlayan şadırvanın her hangi bir tehlikeye maruz olmadan yıkılarak uygun bir noktaya cami ve tarihi dokuya uygun  şadırvanın yapılması zaruret halini almaktadır.

Imaret Camii Haber

Cami avlusunda tadilat yapımı süresi öncesi bu sadırvan işinin bir an önce çözüme kavuşturulması Kütahya Vakıflar Bölge müdürlüğünün bir an önce öncelik vermesi gerekmektedir."

Vakıflar Bölge Müdürlüğünden bu konuda duyarlı  davranmasını beklediklerini belirten vatandaşlar İmaret Camisi istenen estetikte güzel bir tadilat geçireceğine inanıyoruz şeklinde konuştular.

Imaret

Editör: Birinci Editör