İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, bugün bir basın toplantısı düzenledi.

Mısırlıoğlu, basın toplantısında Afyonkarahisar ESOB Başkanı Cengiz Üstün'e yüklendi.

Mısırlıoğlu, Afyonkarahisar Kasaplar ve Sucukçular Odası Başkanı İbrahim Yörük'ün açıklamaları ve buna karşı Cengiz üstün tarafından baskı yapılmasını "Kemal Sunal filmlerine" benzetti.

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, şunları söyledi...

“Geçtiğimiz günlerde bir oda başkanı hükümetin yanlış ekonomi politikaları yüzünden başında bulunduğu odanın üyelerinin çok zor bir süreçten geçtiğini belirtti. Devletin acilen önlem alması gerektiğini iktidarın buna bir çözüm bulması gerektiğini belirten bir açıklama yaptı. Bu oda başkanı içinden geldiği gibi bir açıklama yaptı. Bu açıklamanın üstüne de birkaç oda başkanı arkadaş bir araya gelmişler ‘Böyle olmaz. Sen bunu yanlış yaptın. İktidarla aramız bozulmasın kafasındalar. ‘Şöyle bir açıklama yazalım, yanlış anlaşıldığını, haberi yapan gazetecinin abarttığını falan, düzeltme yazısı gönderelim.’ diyerek o haberi yapan gazeteye bir haber paylaşmışlar. Ben de bunun üstüne dedim ki, ya siz niye çekiniyorsunuz? Niye bu oda başkanına baskı uyguluyorsunuz? Neden bu oda başkanını siz hedefe koyuyorsunuz? Adam doğruyu söylüyor. Adı üzerinde Esnaf Kefalet Kooperatifleri, esnafa ucuz kredi bulma uzun vadede ödeme için kurulmuştur. Esnafları adına yapılan müracaatlara kredi temininde aracılık yaparlar. Ve ucuz kredi almasını sağlarlar. Beş yıllık süreçte ödenmesini sağlarlar. Şimdi bugün geldiğimiz noktada bu oda başkanları özellikle de Kefalet Kooperatifi Başkanı arkadaşımız başında bulunduğu odada bundan önce beş yıllık sürede geri ödeme planı vardı. Faiz oranı yüzde dört buçuk beşti. Bugün faiz oranı yüzde 29,5 oldu.Şimdi bunu sen söylemeyeceksin de kim söyleyecek? Esnafların adına bunu senin söylemen lazımdır. Seni oraya iktidar değil esnaflar seçti. Aynı şekilde öbür odalarda da öbür odaların meslek grupları o başkanlarımızı seçti. Ben hiçbirinin şahsiyetini rencide etmiyorum. Şahsiyetine de bir laf söylemiyorum. Bir sürü söylenen, dönen, dümen, dolap var. Bunların hiçbirinden bahsetmiyorum. Şu an yargıda olan, konular var. Ne varsa onlar kendi içlerinde hallederler. Zamanında bir hatası olan varsa cezasını çeker. Ben sadece kişilerin bu konumdan sorumluluk gereği yaptığı açıklamadan çekinen bir toplum olduğunu ifade ettim. Yani korkakların bir yurdu olmayacağını belirttim. Korkakların bir devleti de olmaz. Korkakların bir vatanı da olmaz. Siz neden korkuyorsunuz dedim. Allah'tan korkun. Bunların en başındaki ESOB Başkanımız  Sayın Cengiz Üstün açıklama yazıyor. ‘İşte şer odakları.’ Yemin ediyorum bunlar Kemal Sunal filmlerini aratmazlar. Buradan daha farklı şeyler söyleyeceğim.

Ali Özkaya'dan flaş paylaşım!.. Ali Özkaya'dan flaş paylaşım!..

Dostluğumuzun hatırına bazı çizgileri aşmamaya çalışıyorum. Afyonkarahisar’ın şehitler diyarı olduğunu söylüyor. Biz aksini iddia etmiyoruz Sayın Üstün. Vatansa canımız feda bizim. Bize vatan sevgisinden hamaset yapacak adamın alnını karıştırırım ben. Siz kim benim vatan sevgimi ölçmek kim? Sen önce kendini öğren. Bugün gittiğin siyasi partinin Genel Başkanı, savunduğun partinin genel başkanı elinde şehitlerimizin kanı bulunan köpeği meclise davet ediyor. Sen buna ne diyorsun? Buyur bakalım. Afyon'un önünü tıkıyormuşuz, Afyon'un önünden çekilecekmişiz. Buyurun Sayın Üstün, biz önünde falan değiliz. Afyon'a hizmet getiren, hizmet eden, Afyon'un hayrına yapılacak her yatırımın kale gibi arkasında duracağız. Hodri meydan. Beni daha tanımamışsınız. Ben bu devletin, bu milletin, bu şehrin önünü açmak için herkesin yanında dururum. Ben niye şehrimin önünü kapatayım? Hangi hizmeti getirdiniz de biz kapattık? Biz engelledik. Sizlerin de yanında durduk kale gibi. Ama sonuca bakıyoruz. Bana kimse ayar veremez. Özellikle de vatan sevgim konusunda. Kimse bana ayar veremez.

Herkes herkesi iyi bilir. O yüzden herkes ağzından çıkan kelimeyi kırk defa ölçecek, bir defa konuşacak. Verecek çok cevabımız var. Gelecek cevaba göre her şeyi söylemeye hazırım. Hodri meydan. Siz önce bakın Sayın Bahçeli'ye iki söz söyleyin bakalım. Şehitler diyarı Afyonkarahisarımız’daki şehitler adına söyleyin bakalım liderinize. Onun için ortamı germeyelim. Kim hizmet ediyorsa biz onun yanındayız

Editör: Birinci Editör