Türkiye

Kocatepe'siz rota olmaz sayın Valim!..

Eskişehir Valiliğinin himayelerinde, Eskişehir'de gençler, dedelerinin savaştığı noktaları gezecek.

Abone Ol

Eskişehir Valiliğinin himayelerinde, Eskişehir'de gençler, dedelerinin savaştığı noktaları gezecek.

Eskişehir Valiliği bu projeye, hem milli şuuru kavratacak hem de turizme katkı sağlayacak gözüyle bakıyor...

Konuyla ilgil konuşan Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, "Temel Amaç gençlerimize milli şuurun verilmesi, Amacımız milli mücadelenin ne zor şartlarda verildiğinin öğrenilmesi, Yeni bir rotanın oluşturularak kent turizmine de katkı sağlanması" dedi ve Milli Mücadelenin kazanıldığı mekanlarla ilgili yeni bir rotanın oluşturulduğunu söyledi.

Ancak, oluşturulan rotada Kurtuluşu Savaşının dönüm noktası ve kalbi Kocatepe ve Zafer Yolu yok!..

Proje, Eskişehir Valiliği himayesinde Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi koordinasyonunda, TÜBİTAK projesi kapsamında hayata geçirilecek İnönü'den Sakarya'daki Milli Mücadele Rotası ile hem gençler milli şuurun verilmesi hem de kent turizmine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

İnönü'den Sakarya'daki Milli Mücadele Rotası hakkında konuşan Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, “Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi koordinasyonunda ilgili kurumların desteğiyle bir TÜBİTAK projesi başlatıldı. Temel amaç İnönü'den Sakarya'ya Milli Mücadele rotasının oluşturulması. Turizmde hem yeni bir rota oluşturmak hem de genç kuşaklara, gençlerimize milli şuurun verilmesi konusunda bir çalışma bu. Bu yönde rotalar belirlendi ve Bilecik Eskişehir, Kütahya ve Ankara illerini kapsayan bu rotayla ilgili çalışmalar devam ediyor. Amacımız milli mücadelenin hangi durumda, ne zor şartlarda verildiğinin, genç kuşaklar tarafından öğrenilmesi. Diğer boyutuyla baktığımızda da turizm destinasyonu anlamında yeni bir rotanın oluşturularak kent turizmine de katkı sağlanması." dedi.

Söz konusu projede, Milli Kurtuluş Savaşının ve Büyük Taarruz'un en önemli ve kritik noktalarından birisi olan, Kurtuluuş Savaşınnı kalbi ve dönüm noktası Kocatepe'nin olmaması ise ilginç.

Büyük Türk Zaferinnin hangi şartlarda kazanıldığını görmek ve bu sıradaki gelişmeleri izlemek, başarının ardındaki motivasyonu ve ruhu anlamak ve bu ruhu gençlerimize ve gelecek nesillerimize aktarmak elbette ki çok önemli.

Türk milletinin azmi, dayanışması ve kahramanlığı neticesinde düşmanın darmadağın ve perişan edildiğini dile getirdi  Türk milletinin savaş alanlarında elde ettiği başarıların zemininde yatan kararlılık, dayanışma, birlik ve bütünlüğün önemini ortaya koyan “Kocatepe ruhu” ve mücadele azmi, günümüzde ve gelecekte de birlik ve beraberliğin devamı için en etkili ve en önemli rehber ve yol gösterici olacaktır.

Hal böyle iken, Kocatepe Ruhunu, Kocatepe'yi, Şuhut Çakırözünden Kocatepe'ye Zafer Yolunu, Yıldırım Kemal'i rota dışında görmek kabul edilemez...