Ali Özkaya'nın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı Ali Özkaya'nın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

İYİ Parti lideri Müsavvat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında çeşitli konuları ele aldı ve AK Parti - MHP ittifakı iktidarının sert bir dille eleştirdi. 

Müsavvat Dervişoğlu, AK Parti'nin Meclis'e sunduğu sokak hayvanları kanun teklifine karşı çıkarak, "Sokak hayvanlarının peşine düşeceğinize sokaktaki sapık ve katillerin peşine düşün. Çetelerin, mafyaların, kaçakların peşine düşün" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya çıkarılmasına tepki gösteren Dervişoğlu, "10 bin lira olan emekli aylığı aynı mı kalsın, yoksa 12 bin lira mı olsun? Sonunda 12 bin 500 lirada mutabık kalmışlardır. Bu emekliye idam fermanıdır, bu emekliye 'yaşama' demektir. Utanın" şeklinde konuştu.

Musavat Dervisoglu-2

Ayrıca Dervişoğlu, iktidarın ekonomi politikalarını da eleştirerek, "Faiz sebep, enflasyon sonuç diyordu. Gördük ki AKP sebep yokluk, sonuç" dedi ve hükümetin sorumluluklarını yerine getirmemesi durumunda gönderilmeleri gerektiğini savundu.

Dervişoğlu'nun açıklamalarıyla ilgili olarak, iktidarın kanun tekliflerini hızla Meclis'ten geçirmeye çalıştığını da belirtti.

Editör: Birinci Editör