Türkiye

Mustafa Tarlacı görevden alındı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarlacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alındı.

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarlacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Aile ve Sosyal Hizmetler, Milli Eğitim ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları'nda önemli görevden almalar ve atamalar gerçekleştirildi. Bu değişiklikler, 6 üniversiteye de yeni rektörlerin atanmasını içeriyor. Tüm kararlar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda, Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran görevden alınarak Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Adil Çalışkan atandı. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarlacı, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Kamil Yeşil ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Ferhat Güngör de görevlerinden alındı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda yapılan değişikliklerle birlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na Alparslan Çevik, Milli Eğitim Bakanlığı’na ise Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Sıddık Savaşçı atandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’na ise Başmüfettiş Muzaffer Barış Morgül getirildi.

Üniversite rektörlüklerine yapılan atamalar ise şu şekilde:

  • Doğuş Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Ahmet Alkan Çelik,
  • İnönü Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Nusret Akpolat,
  • Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı,
  • Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Fatma Aydın,
  • Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Ahmet Şengönül,
  • Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Eyüp Debik atandı.

Bu atamalar, kamu kurumları ve üniversitelerdeki yönetim yapılarında önemli değişimlere yol açacak ve ilgili alanlarda yeni stratejilerin geliştirilmesine zemin hazırlayacaktır.