Zafer Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Ebiş, AK Partili Vekillerin Türkiye'deki "sessiz çoğunluğun sesi oldu" ve AKP, Türkiye'ye iktidar olduğu dönem boyunca çağ atlattı" şeklindeki açıklamalarını ilginç bulduğunu belirtti.

Başmakçı Ülkü Ocakları açıldı Başmakçı Ülkü Ocakları açıldı

Ebiş "Başta bu açıklamaları şaka olarak yaptığını sandım, ancak sanırım bunlar ciddi ifadeler" dedi.

Zafer Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Ebiş, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

"Özellikle üniversite yerleştirme döneminin başladığı bu günlerde, Merkez/Erenler mahallesine bir ziyaret gerçekleştirmesi ve halkın bu "çağ atlama" konusundaki görüşlerini dinlemesi gerektiğini düşünüyorum. Sanırım, bu çağ atlama günümüzden taş devrine doğru bir adım atmayı ifade ediyor.

Günümüzde dışarıda yemek yemek, şehir dışına çıkmak veya yeni kıyafetler almak lüks haline gelmişken, ortalama telefon fatura tutarlarının 300₺'yi bulduğunu göz önüne aldığımızda, telefon faturası ödemek bile büyük bir yük haline gelmiştir. Öğrencilere verilen KYK Kredi/Burs ile sayın vekillerimizin 1 ay geçirip gerçekten halkı halk gibi yaşayıp deneyim etmesini çok isterdim. Artık aileler, öğrencilerinin aldığı puandan ziyade, gidecekleri şehrin yaşam maliyetini değerlendiriyor. Bu durumun, Türkiye'yi 20 yıldır yöneten AKP'nin bir sonucu olduğunu düşünüyorum. 

AKP hükümeti, bu genç neslin geleceğe olan güvenini zedeledi, hayallerini çaldı ve özgürlüklerini sosyal medyaları kısıtlayarak aldı. Bir tweet yüzünden bir öğrencinin ansızın bir sabah ifadeye alınması ve öğrenci olan gençlerden tazminat davaları açıp zor duruma sokması, bu olumsuzlukların sadece birkaç örneğidir. 

Bu açıklamada daha asgari maaşla geçinmeye çalışan, emekli maaşı ile geçinmeye çalışan hatta bu maaşlar ile öğrenci, torun okutan, hem okuyup hem çalışanlardan bahsetmedim. Gerçekten bunları görmezden gelip böyle açıklamalar yapmak çok acı verici.

Bu noktada, AKP'nin Türkiye'yi nasıl bir geleceğe yönlendirdiğini ve gerçekten bizleri hangi çağa soktuğunu Afyon halkına bırakıyorum."

Editör: Birinci Editör