Afyonkarahisar’daki dağcılık kulüplerine üye 53 dağcı ve doğa sporcusu, Sandıklı Akdağ Tabiat Parkı’nda bulunan Tokalı Kanyon parkurunda bir araya geldi.  

Afyon'da o meyveye coğrafi işaret alınacak Afyon'da o meyveye coğrafi işaret alınacak


Sandıklı Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (SANDOS), Çay Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (ÇAYDOS) ve Bolvadin Dağcılık Kulübü üyelerinden oluşan grup, 5 kilometre açık alan ve 1.5 kilometre uzunluğundaki kireç taşı kayalıkları geçtikten sonra Tokalı Kanyon geçişini gerçekleştirdi.  


Sandıklı Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (SANDOS) Başkanı Asım Yıldız, zorlu parkurlarda karşılaşılan muhteşem güzelliklere vurgu yaparak, “Bugün dağ ve doğa sporları kulüplerinden 53 arkadaşımızla yaklaşık 14 kilometrelik zorlu bir parkuru tamamladık. Tokalı Kanyon, görülmesi gereken eşsiz güzellikte bir yer. Ayrıca bölgede bulunan yaklaşık 300 metre uzunluğundaki Kurtini Mağarası da katılımcılarımızın büyük beğenisini topladı. Zorlu parkurların ardından kanyondaki serin sularda ferahladık. Dağcılık ve doğa sporları olarak ‘birlikten kuvvet doğar’ anlayışıyla bir sonraki etkinliklerde buluşmayı planlıyoruz” dedi.

Editör: Birinci Editör