Afyonkarahisar'da arazide otlanan bir büyükbaş hayvan, yaklaşık 15 metrelik bir uçurumdan aşağı düşerek mahsur kaldı. İneğin kurtarılması için İl Özel İdaresi ekiplerinin yoğun çabaları ve Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın talimatları sonucu 2 gün süren bir operasyon gerçekleştirildi.

Afyon'da obruk korku yarattı!.. Afyon'da obruk korku yarattı!..

Olay, Bayat yaylasından meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Ekrem Ersöz büyük baş hayvan sürüsünü otlatmak için yaylaya çıkardı. Sürüdeki ineklerden birinin kısa bir süre sonra olmadığını fark eden Ersöz, kısa süren bir arama çalışması sonrası ineğin yaklaşık 15 metre yükseklikten uçurumdan aşağı yuvarlandığını ve olduğu yerde hareket edemediğini gördü. Bunun üzerine Ersöz 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Olay yerine giden ekipler uçurumdaki ineği yol olmadığı için kurtaramayacaklarını görünce bu defa İl Özel İdaresi ekipleri ile bağlantıya geçti.

A W280684 03
Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, WhatsApp üzerinden gelen yazışmaları takip ederek operasyonla ilgili gelişmeleri yakından izledi. Vali Yiğitbaşı, İl Özel İdaresi yetkililerine ineğin kurtarılması için gereken tüm desteklerin sağlanması yönünde talimat verdi. Bu talimat doğrultusunda, İl Özel İdaresi ekipleri olay yerine greyder ve dozerle yönlendirildi.

A W280684 02

İl Özel İdaresi ekipleri, Orman İşletme Müdürlüğü ile birlikte, yaklaşık 2 gün süren yoğun bir çalışmanın ardından, 1,5 kilometreye yakın bir yol açarak ineğin bulunduğu noktaya ulaştı. Kurtarma ekiplerinin özverili çalışmaları sonucunda, ayakları incinmiş olan inek, traktörün römorkuna alınarak güvenli bir şekilde tedavi altına alındı.

Ersöz başarıyla bitirilen operasyonun ardından Vali Yiğitbaşı başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Editör: Birinci Editör