Türkiye

Vakıf Katılım’da tüm ‘engeller’ kaldırılıyor

Abone Ol

Günümüzde sosyal devlet anlayışının gelişimiyle birlikte insanların talep ve beklentilerine verilen karşılıklar da değişmeye devam ediyor. Sosyal bir varlık olan kişilerin yalnızca ekonomik yönden değil, sosyal ve kültürel yönden desteklenmesinin önemi de bu süreçte ön plana çıkmış görünüyor.

Kurumsal uygulamalar devrede

Dünya genelinde olduğu kadar Türkiye’de de son on yıllık süreçte özellikle ’engelli bireylerin’ gerek maddi gerek manevi anlamda desteklenmesine ağırlık verilirken, kurumsal uygulamalarda da bu bireylerin hayatını kolaylaştırıcı adımlar atılıyor.

Ülkemizde, başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere engelli bireylerin ihtiyaçlarının giderilerek kolay hizmet alabilmelerinin önü açılırken özel sektör de bunu takip eden uygulamalara imza atıyor.

Hizmet odaklı yaklaşımı ana prensip addeden sektörlere bakıldığında, engelli bireylerin her açıdan desteklenmesinin işletmelerin tüm aşamalarında hayata geçirildiğini görmek mümkün.

Bu anlayışla hareket eden sektörlerin en başında da bankacılık geliyor.

Kamu ve özel bankalar artık ’engelleri ortadan kaldıran’  hizmetlerini devreye aldılar.

 

İşitme ve konuşma engellilere hizmet

İşitme ve konuşma engelli müşterilerin bankacılık hizmetlerini kolayca gerçekleştirebilmeleri için bankalar tüm imkanlarını devreye alarak ‘engelsiz bankacılık’ adına teknolojik atılımlarını sürdürmeye devam ediyor.

Müşteri merkezine görüntülü bağlanarak işaret diliyle destek alabilen müşteriler kayıp ve çalıntı kart bildiriminde bulunabilirken acil durumlarda da hizmet alabiliyor.

İşaret dili bilen müşteri temsilcileri, konunun mahiyetine göre işlemleri yönlendirerek çözüm odaklı ve hızlı bir şekilde işlemleri sonuçlandırıyor. İşaret diliyle onay verilmesiyle vatandaşlar şubeye gitmeden işlemini tamamlıyor.

Çözüm odaklı yaklaşım

Müşteriler artık sadece ekonomik bir varlık olarak değil, hizmetle desteklenerek elde tutulması gereken bir ‘değer’ olarak tanımlanıyor.

70 yaş üstü ve engelli müşterilere sıramatiklerde öncelik tanınması, şube içlerinde hissedilebilir yürüme yüzeyi ile görme engellilerin işlemlerine yardımcı olunması ve rampa uygulamasıyla ortopedik engelli vatandaşların rahat hareket etmesinin sağlanması bu uygulamalardan bazıları.

Engelsiz bankacılık hizmetlerini çeşitlendirerek müşteri memnuniyetini ön planda tutan Vakıf Katılım da engelli bireylerin işlemlerini en hızlı şekilde tamamlayarak çözüm odaklı atılımlarına devam ediyor.

Vakıf Katılım tüm şubelerinde engelsiz bankacılığı geliştirilerek hizmete sunulması için çalışıyor.