CHP Parti Meclisi Üyesi, Örgütlenme Koordinatörü Yalçın Görgöz, bir açıklama yaparak "bozuk düzen değişecek, Halkı yoksullaştırıp, yoksulluğu yönetme dönemi bitecek. İstihdam sağlayan, çalışan, üreten, ürettiğini hakça paylaşan, halkını zenginleştiren eşitlikçi bir düzen gelecek." dedi.

Yalçın Görgöz, şunları söyledi.

Yalçın Görgöz: 101. Kuruluş yılımız kutlu olsun Yalçın Görgöz: 101. Kuruluş yılımız kutlu olsun

"Ülkemizde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın açıkladığı en son verilerle, devletten çeşitli isimler altında yardım, destek (gıda desteği, elektrik-doğalgaz fatura desteği, evde bakım ücreti, yakacak yardımı vb.) alanların sayısı 17 milyon 411 bin kişiye ulaştı. Devletten yardım alan muhtaç olan “hane sayısı” ise 5,3 milyona yükseldi. 

Devletin bütçesinden, sosyal yardımlara ve devlet yardımlarına en büyük payı ayırmakla övünen iktidarın gerçek amacının, milyonlarca insanımızı yoksulluğa alıştırıp, devletin vereceği yardımlara muhtaç hale getirerek oylarını alıp, iktidarını sürdürmek olduğunu artık herkes biliyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın açıkladığı son veriler, halkın artık iktidarın algısal söylemlerine kanmadığını gösteriyor. Bakanlığın resmi verileriyle devletten yardım alan 17 milyon 411 bin kişinin tamamı, aynı zamanda seçmen konumunda. Yüksek Seçim Kurulunun 31 Mart 2024 yerel seçimleriyle ilgili nihai sonuçlarına göre, AKP’nin aldığı oy sayısı 16 milyon 341 bin olurken, CHP’nin oyu, iktidarın her türlü devlet imkanıyla yürüttüğü kampanya ve medya kısıtlamalarına rağmen 17 milyon 391 bin oldu. 

Bu bozuk düzen değişecek! 

Halkı yoksullaştırıp, yoksulluğu yönetme dönemi bitecek. İstihdam sağlayan, çalışan, üreten, ürettiğini hakça paylaşan, halkını zenginleştiren eşitlikçi bir düzen gelecek.

Editör: Birinci Editör