Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'dan Mehmet Zeybek döneminde sözleşmesi imzalanan kaleye teleferik projesiyle ilgili flaş açıklama...

Başkan Burcu Köksal " Teleferik projesine devam edeceğiz. Kültürel dokuya kesinlikle zarar vermeyeceğiz. Teleferikten Afyon Kalesi mevkiine macera parkuru kazandıracağız" dedi.

2022 yılının başlarında ihalesi gerçekleştirilen ve sözleşmesi imzalanan Afyon Kalesine Teleferik projesi, seçimlerin ardından durmuştu.

Eski Başkan Mehmet Zeybek, projeyle ilgili olarak "İhaleyi 3 ortaklı bir firma ihaleyi kazandı. Bunların Türkiye’de 2 veya 3 bölgede teleferik işletmeleri var. Yamaç paraşütü işletmeleri de var. Yani tecrübeli bir firma" demişti.

Büyük Taarruz kutlamalarına yoğun ilgi Büyük Taarruz kutlamalarına yoğun ilgi

Başkan Burcu Köksal'a basın toplantısında gazeteciler tarafından Kaleye Teleferik Projesi’nin devam edip etmeyeceği soruldu.

Başkan Burcu Köksal, bu soruya verdiği cevapta “UNESCO tarafımızdan Teleferik projesinde Ulu Caminin durumuyla ilgili 2 Milyon TL’ye mal olacak bir rapor istedi.  Ben de belediyemiz tarafından bu parayı ödeyemeyeceğimizi söyledim. Bu masrafı ilgili yüklenici firma üstlendi. Teleferik projemizde iptal söz konusu değil, aynen devam edeceğiz. Tarihi ve kültürel dokuya kesinlikle zarar vermeyeceğiz. Ayrıca, Teleferik projei bölgesinden Kaleye doğru macera parkuru kazandıracağız” dedi.

Editör: Birinci Editör