Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın açıklamaları, enerji fiyatlandırması ve devlet destekleri konusunda önemli bilgileri ve geleceğe dönük stratejileri içeren bilgiler sunuyor.

63 yıllık dev seyehat firması iflas etti 63 yıllık dev seyehat firması iflas etti

Bakan Bayraktar, devletin enerji faturalarına sağladığı önemli desteği vurguladı. Bin liralık doğalgaz ve elektrik faturasının yüzde 60'ının devlet tarafından karşılandığını belirten bakan, "bu destek, vatandaşların enerji maliyetlerini azaltarak ekonomik zorluklarla başa çıkmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor" dedi.

Bakan Bayraktar, yüksek gelir grubundaki tüketiciler için enerji maliyetlerinin daha adil bir şekilde dağıtılmasını hedefleyen yeni bir çalışma yapılacağını açıkladı. Bu çerçevede, yüksek gelirli tüketicilere enerji maliyetlerinin gerçek maliyetine göre yansıtılması düşünülüyor. Bu yaklaşım, devlet desteklerinin daha düşük gelir gruplarına öncelikli olarak sunulmasını sağlayarak kaynakların daha verimli kullanılmasını amaçlıyor.

Bakan Bayraktar, Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde enerji ithalatını azaltarak cari açığı düşürmeyi ve enflasyon üzerindeki baskıları hafifletmeyi hedeflediklerini belirtti. Program, enerji maliyetlerinin düşürülmesi, enflasyon üzerindeki baskıları azaltmayı amaçlayan bir strateji olarak öne çıkıyor.

Mevcut desteklerin etkinliğinin artırılması gerektiğine dikkat çekti Bakan Bayraktar, hazine üzerinden sağlanan ciddi desteklerin bütçe imkanları doğrultusunda devam edeceğini belirtti. OVP kapsamında desteklerin etkinleştirilmesi ve enerji maliyetlerinin yönetilmesi, Türkiye'nin ekonomik hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmayı hedefliyor.

Editör: Birinci Editör