Afyon'da hünnap hasadı başlayacak Afyon'da hünnap hasadı başlayacak
Eskişehir'de kültür ve sanat etkinlikleri devam ediyor. Odunpazarı bölgesinde bulunan Şehrin Ateşi Seramik Galerisi, Prof. Ayşegül Türedi Özen tarafından hazırlanan "Kuşlar, Evler, Ağaçlar" adlı sergiye ev sahipliği yapıyor. Sergi, sanatçının kariyerindeki 27. kişisel sergisi olarak ziyaretçilere kapılarını açmış durumda.

Sergide, doğa ve şehircilik temaları ele alınıyor ve sanatçının 2002 ila 2022 yılları arasında ürettiği eserlerden bir seçki sunuluyor. Sergi, Şehrin Ateşi Seramik Galerisinin 7. sergisi olma özelliğini taşıyor ve ziyaretçilere şehir yaşamının getirdiği değişimleri ve doğayla olan ilişkisini sorgulatan çalışmalar içeriyor.

Galerinin geçmişi, Odunpazarı Belediyesi tarafından bir binanın seramik sanatının anlatıldığı bir mekan haline getirilmesine dayanıyor. Açılışı 2022 yılı Temmuz ayında gerçekleştirilen galeri, kısa sürede seramik sanatının değerli örneklerini sergileyen bir merkez olarak şehirdeki sanat yaşamına katkıda bulunuyor.

Serginin açılışı, yerel yöneticilerin, sanatçıların ve sanatseverlerin katılımıyla gerçekleşti. Odunpazarı Belediye Başkanı, serginin önemine değinerek, şehirciliğin nasıl olması gerektiğine dair vurgu yaptı ve sanatçının sergiye katkılarından dolayı teşekkür etti. Sanatçı Ayşegül Türedi Özen de, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılını kutlayan bir kadın sanatçı ve akademisyen olarak sergiye olan heyecanını ve gururunu dile getirdi.

"Kuşlar, Evler, Ağaçlar" sergisi, doğa ile modern kent yaşamı arasındaki etkileşimi gözler önüne seriyor ve ziyaretçilerine, şehirleşmenin doğal yaşam üzerindeki etkilerini düşündürmeyi amaçlıyor. Kültürel mirasa sahip çıkarak sosyal yaşamın bir parçası haline getiren Şehrin Ateşi Seramik Galerisi, sanata ve sanatçılara verdiği destekle dikkat çekiyor. Bu sergi, 29 Şubat'a kadar ziyaret edilebilecek.

Editör: Haber Merkezi