Saadet Partisi İl Başkanı Beytullah Karataş ve beraberindeki İl Başkan Yardımcıları 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Yusuf Aytaç Hürkal ve beraberindeki Gazileri ziyaret etti.

Ziyarette konuşan İl Başkanı Karataş Şehitliğin ve Gaziliğin manevi değerini ifade ederek şunları söyledi;
“Şehitlik ve gazilik, aziz milletimiz tarih boyunca en yüce mertebe olarak gördüğü, vatanını, milletini, bayrağını, inancını, mukaddesatı ve dinini koruyabilmek uğruna canını feda etmeyi ve bu uğurda yaralanmayı ifade eden kavramlardır. Şehitlik ve gazilik, milli ve manevi değerlerimizin en önemli yapı taşlarındandır ve tarihin altın sayfaları bu kavramlarla yazılmaktadır.

Mahmut Koçak, Reis'e mektup yazdı Mahmut Koçak, Reis'e mektup yazdı

Tarihimiz boyunca kazandığımız tüm zaferler, şehit ve gazilerimizin gösterdiği fedakarlık ve cesaret sayesinde mümkün olmuştur. Bu iki kavram, sadece bireysel kahramanlıkları değil, aynı zamanda toplumsal dayanışmayı, milletin birlik ve beraberliğini de simgeler.

Saadet Partisi olarak en büyük acılar karşısında bile metin bir şekilde “Vatan Sağolsun!” diyen kahramanlarımızın sorunlarının farkındayız ve bu sorunları çözmek için gayret ediyoruz. TBMM çatısı altındaki Saadet Partisi grubumuz ile her fırsatta Şehit ve Gazilerimizin ve yakınlarının mağduriyetlerini vurgulamakta, itirazlarını güçlü bir şekilde yansıtmaktayız. Gazilerimiz, şehitlerimizin aileleri aileleri ve İlgili STK’larla yapılan değerlendirmeler sonucunda tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerimiz temelde; Hukuki Düzenlemelerdeki Yetersizliklerin Giderilmesi, Mali Hak ve Yardımların Tanınması ve Desteklerin Artırılması, Sağlık ve Eğitim
Desteklerinin Genişletilmesi, Sosyal Hak ve
Ayrıcalıkların Tanımlanması olmak üzere dört
başlıktan oluşmaktadır. Bu sorunların çözülmesi iktidar ve muhalefet olarak tüm siyasilerin başlıca görevidir.

Bu vesileyle vatanseverliğin ve fedakarlığın abidesi olan gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor; cennet vatanımızın istikbali ve aziz milletimizin istiklâli için canını siper eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum. Nazik kabullerinden dolayı Muharip Gaziler Derneği Başkanımıza ve kıymetli Gazilerimize teşekkür ediyoruz.”

Ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade eden Gaziler Derneği Başkanı Yusuf Aytaç Hürkal ise İl Başkanı Karataş’a nezaketlerinden ve Gazilere verdiği değerden dolayı teşekkür etti.

Editör: Birinci Editör