Müzik ruhun gıdasıdır derler. Ruhun tek gıdası müzik midir? Değildir elbette. “Yürü hür maviliğin bittiği son hadde kadar / insan bu dünyada hayal ettikçe yaşar” der Ahmet Hamdi Tanpınar. Evet, ruhun gıdalarından biri de “umut” tur. Hayaller yelkenlinin rüzgarları gibidir, hayallerinizi bir rotaya yönlendirirseniz onlar artık HEDEFLERİNİZ/İSTİKAMETİNİZ oluverirler. Sonrası malum alın teri, çaba, çaba, çaba. ”Kader gayrete aşıktır” der Muhyiddin İbnü'l-Arabî. Gayrete geçmekten bizi alıkoyan ne?

Misyon ve vizyon deriz. Misyon niyet/amaç/görev, vizyon ise ülkü/ideal/kılavuz ilkedir (sozluk.gov.tr). Yani hayallerinizi bir gemiye benzetirsek kaptanı misyonunuz (amaç, görev/niyet), rotası vizyonunuz olacaktır (ülkü, ideal) ve yakıtı çabanız olacaktır. Büyük umutlar büyük çabalar ister. En az hedefe varmak kadar kıymetlidir yolculuğun kendisi. Ya da kıymetlidir zafer kadar sefer de. Umut ediyorum öyleyse varım. Gerçekte de bizleri etkileyen olayların kendilerinden çok o olaylar üzerinde düşünme biçimimiz, kanaat ve ön yargılarımızdır. Kadim sözlerden biri, kötü örnek örnek/model olmaz derler. Takıntılı halinde hep olumsuz olana odaklanmak neşemizi ve yaşam enerjimizi yok ettiği gibi sorun çözme kapasitemizi de azaltıyor. O halde kendi içsel huzurumuz ve ruhumuzu beslemek için daha olumlu düşünce sarmalına sahip müziklere maruz bırakmalıyız. Candan Erçetin’den elbette, Barış Manço’dan Halil İbrahim Sofrası (neredeyse bütün şarkıları), Aşık Veysel’den kara toprak, Neşet Ertaş’tan tatlı dile güler yüze, MFÖ’den benim hala umudum var, Zekai Dede Efendi’den yine bir Gülnihal, Kıraç’dan Karahisar kalesi gibi…

27 Aralık 2019 akşamı Afyon Kocatepe Üniversitesinde Cihat Aşkın ve ….dinledik. Sarı gelin türküsünü bir de Cihat Aşkın’dan dinleyin ve İstanbulin’i . Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Mezunlar Derneği tarafından Keman Virtüözü Cihat Aşkın’a 2018 Yaşam Boyu Onur Ödülü2018 Keman Virtüözü Cihat Aşkın’ a Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Mezunlar Derneği tarafından Yaşam Boyu Onur Ödülü verildi. Ödülünü alırken şunları söylemiş Cihat Aşkın ;“Yaşamış olduğum toprak beni ben yapan topraktı. Toprak ana bizi yoğurmuş ve bu hale getirmiş. Suyuyla, güneşiyle, sevgisiyle, acısıyla, havasıyla, rüzgârıyla birlikte içinde bulunduğumuz toprak bizim değerlerimizi bize veren yegane kaynağımızdır. Hayatta hiçbir zaman yüksek bir makamdan bir beklenti içerisinde olmamak ve sonunda sadece faydalı olabilmek adına yapılan çalışmalardan ötürü kurumunuz tarafından bu ödüle layık görülmek benim için en büyük onur oldu. Zira, hayat boyunca çalışır çabalarız. Bu çabaların da bizi bir şekilde doyurmasını bekleriz. Ancak en büyük doyum, manevi doyum olarak tarif edebileceğimiz duygudur. Maddi olarak memnun olmak gelip geçicidir. Toprak ana bizi doğurduğu gibi günün birinde yine bağrına çeker. O halde yapılacak en güzel iş kendi ruhumuzu bu dünyada geçirdiğimiz imtihanda eğitmek, yontmak, hayırlı ve güzel işler için hazırlamaktır. 26 Ağustos şafak vaktinde Mehmetçiğin yürüdüğü yolu takip ederek Kocatepe’ye ulaşmak ve Başkumandanın ovaya bir kartal gibi atıldığı yerden memleketimizi seyretmek ve o günkü duyguları hissetmek ve Kocatepe Türküsü adlı eserimi şafak vakti seslendirmek bana nasip olduğu için mutluyum ve bunun için minnettarım” .

Müzik ahengin kaosa zaferidir.