Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, “Tarihi bölgeleri Afyonkarahisar’ın turizmine kazandırmak istiyoruz” dedi.

Büyük Taarruz kutlamalarına yoğun ilgi Büyük Taarruz kutlamalarına yoğun ilgi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, şehrin tarihi bölgelerini turizme kazandırma hedeflerini vurguladı. Restorasyon çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Başkan Köksal, "Uzun Çarşı, Kasaplar İçi, Kadınlar Pazarı ve Kale’nin etekleri gibi alanları Afyonkarahisar'ın turizmine tamamen kazandırmak istiyoruz" dedi.

Köksal'ın yönlendirdiği "Mahalle Buluşmaları" çerçevesinde şehrin farklı mahallelerini ziyaret ettiklerini ve tarihi konakların restorasyonunun önemine dikkat çektiklerini söyledi. Akmescit Mahallesi'ni ziyaret ederken mahallenin tarihi önemine vurgu yapan Köksal, Afyonkarahisar'ın termal kaynakları, mermer yatakları ve tarihi geçmişiyle ön plana çıkması gerektiğini belirtti.


Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, tarihi bölgelerde restorasyon çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.

Başkan Köksal’ın talimatlarıyla başlatılan “Mahalle Buluşmaları” çerçevesinde şimdiye kadar Ataköy, Fatih, Uydukent, Ertuğrul Gazi, Esentepe, Selçuklu, Beyazıt, Yarenler ve Yunus Emre Mahallelerine ziyaretler gerçekleştirildi. Başkan Köksal’ın bu çerçevede son adresi ise Akmescit Mahallesi oldu.

Bu mahallenin Afyon’un kalbi olduğunu belirten Başkan Köksal, "Burası en eski mahallemiz ve yaşayan konakların her birinin ayrı bir hikayesi var. Tarihi evler bulunuyor; bazılarının restorasyonu yapılmış, bazıları yarım bırakılmış, bazılarına ise hiç uğranmamış. Restorasyon konusunda 5 yıllık süreç içerisinde yapmak istediğimiz bir şeyler var; Uzun Çarşı, Kasaplar İçi, Kadınlar Pazarı ve Kale’nin etekleri olmak üzere bu kısımları tamamen Afyonkarahisar’ın turizmine kazandırmak istiyoruz. Cumhuriyetin kurulduğu, Kurtuluş Savaşı'nın kazanıldığı, 7 düvele meydan okunan topraklar burası. Buraların yerli ve yabancı turistler tarafından sürekli ziyaret edilen yerler olmasını istiyoruz." dedi.

Editör: Birinci Editör