Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar ziyaretleri kapsamında Sinanpaşa ilçesine bağlı Boyalı Köyü’nü ziyaret etti.

Ziyaret sırasında, 1210 yılında Selçuklu döneminde Kureyş Bey tarafından kurulan Boyalı (Kureyş Baba) Külliyesi’nin restorasyon çalışmaları için müjdeli haber verdi.

Afyonlu kadınlar yörelerinin kıyafetlerini dikiyor Afyonlu kadınlar yörelerinin kıyafetlerini dikiyor

Afyonkarahisar ziyaretleri kapsamında Sinanpaşa İlçesine bağlı Boyalı Köyünü ziyaret eden Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, İl Başkanı Ahmet Kahveci, Sinanpaşa Belediye Başkanı Tolga Yıldırım, Boyalı Köyü Muhtarı Akif Balkamış ile birlikte 1210 Yılında Selçuklu döneminde Kureyş Bey tarafından kurulan Boyalı (Kureyş Baba) Külliyesi'nin yerinde inceledi.

“KUREYŞ BABA KÜLLİYESİ YENİDEN CANLANACAK”

Tarihi Külliye’nin mevcut durumunun yeniden ele alınması gerektiğini belirten Taytak, bu önemli eserin gelecek nesillere aktarılması için yetkili mercilerle görüşmeler yaptığını ve kısa süre içinde restorasyon çalışmalarının başlatılacağını duyurdu. Taytak, “Boyalı Köyü, tarihi ve kültürel mirasımız açısından büyük bir öneme sahiptir. Kureyş Baba Külliyesi, bu mirasın en değerli parçalarından biridir. Külliyemizin yeniden hayat bulması için gerekli tüm adımları atacağız” ifadelerini kullandı.

“YAKIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Restorasyon çalışmaları için ilgili kurumlarla yakın temas halinde olduklarını belirten Taytak, sürecin en kısa sürede tamamlanacağını ve Külliye’nin ziyaretçilere açılacağını vurguladı. Taytak’ın Boyalı Köyü’ne yaptığı bu anlamlı ziyaret, köy halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.

Editör: Birinci Editör