Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İhsaniye Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Afyonkarahisar ilindeki Nuribey beldesinde ikamet eden İ.S. ve İ.S. isimli şahısların Antalya'da faaliyet gösteren bir firmadan sahte gübre satın aldıkları yönünde istihbari bilgi aldı.

Yakalandı, serbest bırakıldı Yakalandı, serbest bırakıldı

Bunun üzerine adli makamlardan alınan arama kararıyla birlikte, şahısların evlerinde ve eklentilerinde yapılan aramada, 11 ton (220 çuval) barkodları sahte 20-20 kompoze taban gübre ele geçirildi. Ayrıca İ.S. ve İ.S. isimli şahısların aynı beldede ikamet eden diğer kişilere de sahte gübre sattığı tespit edildi. E.O., V.K., Ş.K., A.B., H.A. ve H.O. isimli şahısların evlerinde de sahte gübreler bulundu.

Toplamda 40.650 kg gübre kontrollerinde, GTS ve DNA barkodlarının sahte olduğu belirlendi. Şahıslar ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılacak ve tahkikat evrakları tamamlanarak gönderilecektir. Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, suç ve suçlularla mücadelesini kararlılıkla sürdürmektedir. #Afyonkarahisar #gübre #sahtegübre #jandarma #organizesuçlar #kaçakçılık

Editör: Haber Merkezi