Afyonkarahisar'da ücretsiz olarak, özel kolej mantığında teknik kolej olrak hizmet veren Afyonkarahisar OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Genel Koordinatörü Ömer Mürsel Bilik, Afyonhaber'in sorularını cevapladı.

Rahmiye Sare Palali

İŞTE AFYONKARAHİSAR OSB RAHMİYE SARE PALALI TEKNİK KOLEJ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER... SORULAR CEVAPLAR...

Ömer Mürsel Bilik

Ömer Mürsel Bilik / Genel Koordinatör

Afyonhaber: Rahmiye Sare Palalı Teknik Kolej hakkında bilgi verir misiniz? Ne zaman kuruldu? İdealleri, vizyonu nedir?

Ömer Mürsel Bilik:  Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji 2014 yılında eğitim hayatına başlamış bir kurumdur.

Okulumuzdaki öğrencilerin tamamı ücretsiz kolej eğitimi almaktadır. Kolejimizde okuyan öğrencilerin eğitim masrafları devlet tarafından karşılandığı için eğitim ve öğretim ücreti ve veya öğrenci tarafından ödenmemektedir.

Ö N D E R A R T U K

Afyonhaber: Okulun kurucusu bir öğretmen, bir eğitimci, idealleri olan, bu işi çok iyi bilen ve uygulayan bir isim.  Önder Artuk Okulun işleyişi açısından bu bir avantaj sağladı mı?

Ömer Mürsel Bilik:  Okulumuzun kurucusu ve ARTUK Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı M. Önder ARTUK’un öğretmen olması bizim için büyük avantaj. Kendisi iş adamlığının yanı sıra fizik öğretmenidir. Bu nedenle eğitime ticarethane gözü ile bakmamakta bir öğretmen gözü ile bakmaktadır. Bu da bize çok daha kaliteli bir eğitim verme imkanı sunmaktadır

Afyonhaber: Okulunuzun fiziki imkanları ve bölümler hakkında bilgi verir misiniz?

Ömer Mürsel Bilik:  Okulumuz toplam 1500 metre kare bir alana sahiptir. Bu alanda 60 derslik ve 25 atölyede öğrencilerimiz eğitim görmektedir. Bu 25 atölye çağın tüm ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Bu atölyelerde öğrencilerimiz Elektrik – Elektronik Teknolojisi, Makine ve Tasarım Teknolojisi, Gıda Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi yani mekatronik alanlarında eğitim görmektedir.

Rsp Teknik Kolej

Afyonhaber: RSP Teknik Kolej öğrencileri, okuldaki bir bölümden mezun olduktan sonra üniversite aşamasında, iş aşamasında, meslek aşamasında, kariyer aşamasında neler yapabilir? Mezun öğrencilerinizi neler bekliyor?

Ömer Mürsel Bilik:  Okulumuzda Elektrik – Elektronik Teknolojisi, Makine ve Tasarım Teknolojisi, Gıda Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi ve Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi yani mekatronik alanlarından mezun olan öğrenciler mezuniyet ile birlikte iş yeri açma ve ustalık belgesi alarak mezun olmaktadır. Bu da öğrencilerimizi mezun oldukları andan itibaren aranan eleman yapmaktadır. Okulumuzdan mezun öğrencilerin işe yerleşme oranı yüzde 92 gibi oldukça yüksek bir orandır.

Aynı zamanda meslek eğitiminin yanında öğrencilerimiz 4 sene boyunca matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi kültür derslerini görerek üniversiteye hazırlanmaktadırlar. Verdiğimiz iyi eğitim sayesinde öğrencilerimiz Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği, Ankara Üniversitesi Verenlerdik Fakültesi, 9 Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği, Marmara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği, Marmara Üniversitesi Elektrik – Elektronik Mühendisliği gibi Türkiye’nin en iyi üniversitelerinin en iyi bölümlerini öğrencilerimiz kazandılar.

Rsp Koleji

Afyonhaber: RSP Teknik Kolejin donanımı ve eğitim kadrosu hakkında neler söylersiniz? Bildiğimiz kadarıyla çok geniş ve kaliteli bir eğitim kadrosu var? Detayını sizden alabilir miyiz?

Ömer Mürsel Bilik:  Okulumuzda yüze yakın öğretmen kadromuz ile öğrencilerimize hizmet veriyoruz. Alanında uzman öğretmenlerimiz öğrencilerimizin derslerine giriyor. Öğretmenlerimiz okulumuzun açılışından bugüne kadar yani 10 yıldan fazla bir süredir okulumuzda görev alan tecrübeli öğretmenlerdir.

Afyonhaber: RSP Teknik Kolej, devletimizin desteklediği, teşvik ettiği bir eğitim kurumu. Öğrencilerimiz bu kolej için ücret ödemiyor. Bu destek nasıl sağlanıyor? Bu desteğin öğrencilerimize avantajı neler?

Ömer Mürsel Bilik:  Kolejimizde okuyan öğrencilerin eğitim masrafları devlet tarafından karşılandığı için eğitim ve öğretim ücreti veli veya öğrenci tarafından ödenmemektedir.

Afyonhaber: Okulunuz ulaşım imkanları, yemek durumu nasıl? Sosyal tesisler de bir okul için çok önemli. Bu konuda bilgi verir misiniz?

Ömer Mürsel Bilik:  Öğrencilerimiz eğer isterlerse ücret karşılığı yemek ve servis hizmetlerinden faydalanabilirler. Okulumuzun yemekhanesinde her gün 4 çeşit sıcak yemek çıkmaktadır. Servis imkanında faydalanan öğrencileri servislerimiz en yakın yerden almakta ve okulumuzun bahçesine kadar taşımaktadırlar. Ancak bu hizmetler zorunlu değildir.

Afyonhaber: RSP teknik kolejde sosyal faaliyetler, sportif faaliyetler, çocukların ilgi ve hobilerinin gerçekleştirebilecekleri alanlar, olanaklar açısından bilgi verir misiniz?

Ömer Mürsel Bilik:  Okulumuzda çok fazla ve herkese hitap edebilecek kulüpler ve sportif takımlar mevcuttur. Bu takımlarımızın kazandığı kupalar 100den fazla olup binlerce de madalya okulumuz müzesinde bulunmaktadır. Türkiye ve dünya şampiyonu olan olimpiyatlarda Mücadele ederek madalya kazanan Afyonun en büyük değerlerinden Meryem Betül ÇAVDAR’da okulumuzdan mezun bir öğrencidir.

Afyon Teknik Kolej-1

Afyonhaber: Bildiğimiz kadarıyla RSP Teknik Kolej ekipleri. Öğrencileri ve öğretmenleri sık sık yurt dışına gidiyorlar. Bunlar hangi projeler kapsamında oluyor? Teknik ve eğitim içerikli bu geziler hakkında detay bilgi verir misiniz?

Ömer Mürsel Bilik:  Sadece bu yıl öğrencilerimiz 3 proje ile Avrupa ’ya gittiler bunlardan biri olan Fransa, İsviçre ve Almanya’yı kapsayan staj eğitimine ben de katıldım. Öğrencilerimiz burada hem staj yaptılar hem EUROPASS belgelerini aldılar hem de kültürel birikim elde ettiler.

Bu çalışmamız dışında yine bu yıl Hollanda ve Almanya’ya ve ayrıca Budapeşte, Viyana ve Prag’a da giden öğrencilerimiz oldu.

Afyon Rsp Kolej

Afyonhaber: RSP Teknik Kolej bir mesleki teknik lise. Velilerimiz ve öğrencilerimiz neden Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji tercih etmeli?

Ömer Mürsel Bilik:  Aslında biraz önce söylediğim her şey okulumuzu tercih etme nedeni. Hem mesleki eğitim alarak iş yeri açma ve diğer belgeler ile mezun olacak, hem üniversite okumak isterse tüm dersleri görecek ve ek puan alacak,  disiplinli ve ciddi bir ortamda 30 kişilik özel sınıflarda eğitim görecek, Avrupa’da staj eğitimi alabilecek ve bunların hepsini ücretsiz bir kolej de alacak. Bence bunların hepsi veli ve öğrencilerimizin bizi seçmesi için oldukça tatmin edici nedenlerdir.

İlkokullarla ilgili flaş kararlar İlkokullarla ilgili flaş kararlar

Teknik Kolej Afyon

Editör: Birinci Editör