Afyonhaber ve Afyonsporhaber spor yazarı ve yorumcusu lokman Özkul, köşe yazısında Afyonspor’un yeni sezon grup değerlendirmesini yaptı... İşte o yazı...

Afyonspor geçtiğimiz sezon çok zor bir dönem geçirdi. Maddi imkansızlıklar içinde, oyuncuların teknik heyetin ödemesi yapılamadığı zamanlar oldu birçok oyuncu TFF ye başvurdu, ilk yarı sonunda bir kaç oyuncu hariç takımda sadece genç oyuncular kaldı. Bu genç oyuncular onur mücadelesi verdiler ve ligde kaldı takımımız, tebrik ediyoruz onur mücadelesinden dolayı.

Bu sezon için güzel gelişmeler bekliyoruz ama sadece bekliyoruz o kadar. TFF 2. Lig'de sezon 1 Eylül 2024 tarihinde başlayacak ve normal sezon 3 Mayıs 2025 tarihinde sona erecek. 1 Eylül’e şurada iki ay kaldı ve takımda tabir-i caizse yaprak kımıldamıyor.

Her türlü olumsuz şartta takımı bırakmayan kaptanlardan kaleci Boran Güngör, Beyoğlu Yeni Çarşı ile anlaştı. Mustafa Erkasap’ın da transfer yapacağı bilgisini aldık bu sezonun parlayan yıldızlarındandı. Alabildiğimiz iki haber bu. Grubumuz diğer gruba göre daha zor. Kırmızı grup bize nazaran daha kolay görünüyor.  

Afyonspor Beyaz Grup

                                                                                                                          Beyaz Grup şu takımlardan oluşuyor:

Afyonspor, 1461 Trabzon FK, Adana 1954 FK, Altay, Altınordu, 24 Erzincanspor, Ankaraspor, Batman Petrolspor, Fethiyespor, Kastamonuspor , Isparta 32 Spor, İnegölspor, İskenderunspor, Karaköprü Belediyespor, Kepezspor, Kırklarelispor, Sarıyer ve Tuzlaspor.

Grubumuzda 1. Ligden küme düşen Altay ve Tuzlaspor var. Bu takımların şampiyonluk mücadelesi verebileceğine çok ihtimal vermiyorum, Altay maddi krizlerle boğuşuyor, bahis iddialarının odağındaki hatta tam göbeğindeki Tuzlaspor ile ilgili yorum yapmayı fuzuli buluyorum.

Afyonspor Beyaz Grupta

Grubumuzda iddialı takımlar olarak;  Kastamonuspor, 1461 Trabzon, 24 Erzincanspor’u görüyorum. Batman Petrolspor iddialı bir takım kuracağını deklare etti, Adana 1954 FK bu sene ikinci lige çıktı ama borçsuz bir takım, geçen sezon iyi bir dönem geçirdiler bu sene de iyi bir kadro kurabilirlerse iddialı olurlar. İskenderunspor da grupta iddialı olabilecek takımlardan.

Birçok takım şu anda muamma özelliğini koruyor, transferlere, bütçeye, teknik heyete göre değerlendirilebilecek takımlar. Ankaraspor, İnegölspor, Fethiyespor, Isparta 32 Spor gibi. Sarıyer kongresini yapacak ondan sonra durumu belli olur. Grupta en zayıf takımlar olarak; Karaköprü Belediyespor, Altınordu mevcut durumumuza göre maalesef biz görünüyoruz. 3.Ligden çıkan diğer bir takım (Antalya) Kepezspor hakkında da çok bilgimiz yok şu an itibariyle, ligler başlamadan daha doğru bir analiz yapabiliriz.

Takımımız Afyonspor bu zorlu grupta ne yapar?

Her şeyden önce takımdaki belirsizliğin ortadan kalkması gerekir. Mevcut yönetim mi devam edecek yoksa takım Belediye’ye mi devredilecek. Görüşmelerin şu an itibariyle olumsuz devam ettiği konusunda duyumlarım var. Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın Afyonkarahisarlılara sözü var. Afyonspor’u Süper Lig’e çıkaracağız diye. Bu söz için bir yerlerden başlamak gerekiyor. Vakit çok daralmadan iyi bir kadro kurulmalı ve hedefin şampiyonluk olarak belirlenmesi gerekiyor.

Mevcut yönetimin maddi gücü olmadığını düşünüyorum. Patron olarak bir Ömer Faruk Topçu var bildiğim kadarıyla. Takımın da hatırı sayılır bir borcu var bu borcun ödenerek, kaliteli bir kadronun kurulması gerekiyor. Eğer bu geçtiğimiz sezon gibi olacaksa şimdiden geçmiş olsun.

Takımları gördünüz bu takımlar içinde küme düşmeye namzet takımlar arasında şu anki konumu itibariyle Afyonspor, Karaköprü ile birlikte ilk sayılan takımlardan. Sen beni bırakıp Afyonspor için mücadele edelim, Afyonspor’u layık olduğu yerlere taşıyalım. Afyonsporlu taraftarlar tekrar kabus gibi bir sezon yaşamak istemiyor.

İlgili ve yetkililere buradan duyuralım vakit çok geçmeden gerekli önlemleri alıp kamuoyunu da tatminkar bir şekilde bilgilendirelim..

Lokman ÖZKUL

Spor Yazarı ve Yorumcu

[email protected]