AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya'dan Kızılay Maden Suyu Fabrikası açıklaması...

Turgay Şahin'in 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı Turgay Şahin'in 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Özkaya, "girişimlerimiz sonucu sorun çözüldü, 13 arkadaşımızdan 2'si emekli oldu, 11'i ise başka birimlerde işe tekrar alındı" dedi.

Milletvekili Özkaya “Afyonkarahisar Kızılay Maden Suyu Fabrikası’nda depozitolu şişe bölümünde üretim durdu” iddiaları ve haberleri üzerine bir açıklama yaptı.

İddiaların ilk gündeme geldiği dönemde Kızılay Genel Başkanı ve İhsaniye İlçe Başkanı ile birlikte Kızılay Maden Suyu Fabrikası’nı ziyaret ettiklerini belirten Milletvekili Ali Özkaya, fabrikadan aldığı bilgileri paylaştı.

Özkaya "Depozitolu şişenin vatandaşlar tarafından artık tercih edilmediğini bize söylediler. Kızılay yönetimi, ekonomik olmadığı için bu bölümün kapatılmasını kararlaştırmış. Orada çalışan işçi arkadaşlarımızın iş akitlerini sona erdirmiş." dedi.

13 kişinin bu nedenle fabrika yönetimi tarafından iş akitlerinin sona erdirildiğini belirten Milletvekili Ali Özkaya "Bu durum üzerine geçen hafta AK Parti Afyonkarahisar Milletvekillerimiz  Av. İbrahim Yurdunuseven ve  Dr. Hasan Arslan ile birlikte Kızılay Yönetimi’nin katıldığı bir video konferans toplantısına iştirak ettik. Konuyu orada gündeme taşıdık" dedi.

Özkaya "Kızılay maden suyu fabrikasında ilgili bölümde çalışan ve işten çıkarılan 13 arkadaşımızın 4’ünün emekliliğinin geldiğini öğrendik. Bu arkadaşlarımızın 3’ü emekli olmayı kabul etti; 1’i ise kabul etmedi ve iş akdi sona erdi. Kalan arkadaşlarımız ise girişimlerimiz sonucunda Kızılay Maden Suyu Fabrikası’nın uygun görülen başka birimlerinde çalıştırılmak üzere işe tekrar alındılar” dedi.

Editör: Birinci Editör