Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, basının demokratik süreçteki önemine vurgu yaptı. Başkan Köksal, basının yasama, yargı, yürütme erklerini denetleme ve halkın sesini duyurma noktasında kritik bir rol üstlendiğini belirtti. Kamuoyunun doğru bilgiye erişmesi ve toplumsal meselelerin tartışılmasında basının hayati bir rol oynadığını ifade eden Köksal, basın kuruluşlarının şehirlerin, ülkelerin ve dünyanın seyrini değiştirebilecek güce sahip olduğunu vurguladı.

Başkan Köksal, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Basın, milletin müşterek sesidir" sözüyle basının toplumu aydınlatma görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini dile getirdi. Ayrıca, basının özgürlüğünün önündeki engellerin aşılması gerektiğini vurgulayan Köksal, basın mensuplarının güvenliğinin sağlanması gerektiğini ve doğru iletişim çabalarının önemini vurguladı.

Başkan Köksal, görev süresi boyunca ve önceki Milletvekilliği döneminde basın mensuplarıyla doğru iletişim kurma çabasında olduğunu ve bu yönde başarı sağladığını belirtti. Afyonkarahisar'daki basın mensuplarının şehrin başarı hikayelerine önemli katkılar sağlayacağına inandığını da ekledi.

Afyon'da Kadın Kültür Evleri Kooperatifleri üretmeye devam ediyor Afyon'da Kadın Kültür Evleri Kooperatifleri üretmeye devam ediyor

Mesajında, Afyonkarahisar basınına hizmet etmiş ve aramızdan ayrılan büyüklerin de rahmetle anıldığını ifade eden Başkan Köksal, 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutladı.

Editör: Birinci Editör