Ankara kulislerinde kabine değişimi konusundaki tartışmalar iyiden iyiye yoğunlaştı.

Milletvekili İbrahim Yurdunuseven Cenevre'de Milletvekili İbrahim Yurdunuseven Cenevre'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bazı bakanların görevden alınacağına dair haberler gündeme geldi. İddialara göre, bu değişiklikler özellikle iki bakanı hedef alıyor.

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun, gazetecilere yaptığı off the record açıklamalar sebebiyle sıkıntılı bir süreç yaşadığı öne sürülüyor. Uraloğlu’nun, “Güncel bir veri sızıntısı yok” diyerek durumu geçiştirmeye çalıştığı, ancak bu durumun kamuoyunda tepkiyle karşılandığı belirtiliyor. Halk TV programcısı İsmail Küçükkaya, Uraloğlu’nun görevinde ciddi değişikliklerin olabileceği sinyallerini verdi.

Öte yandan, Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'nın da değişim listesinde olduğu konuşuluyor. Yumaklı, çiftçilerin uzun süreli protestolarıyla gündeme gelmiş, tarım politikaları nedeniyle eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti. Son olarak, kıyma fiyatlarıyla ilgili yaptığı açıklamalarla da dikkat çekmiş, 540 liralık kıyma fiyatını "normal" olarak nitelendirmişti. Bu durum, Yumaklı’nın görevden alınmasının muhtemel olduğu yorumlarına yol açtı.

Tüm bu gelişmeler, kabine değişiminin kapıda olduğu yönündeki söylentileri güçlendirirken, AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiler, bu değişikliklerin kısa süre içinde gerçekleşebileceğini gösteriyor. Ankara’daki kulislerde, yeni kabinenin kimlerden oluşacağına dair merak da artmış durumda.

Editör: Birinci Editör