Afyon'da düğün magandaları yakalandı Afyon'da düğün magandaları yakalandı

Afyon'un Dinar ilçesinde, WhatsApp üzerinden yabancı düşmanlığı yaptığı iddia edilen 11 kişi, savcılıkça yürütülen adli soruşturmanın ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde Suriyeli mülteci vatandaşların işyerlerini hedef alan WhatsApp grubu kurulduğu ve bu grup üyelerinin Suriyelilere ait işyerlerini tespit ettiği iddiasıyla Dianr polisi tarafından tutuklanan 11 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. .

Alınan bilgiye göre, Dinar'daki olaylar sırasında Suriye vatandaşlarının ev ve işyerlerinin zarar gördüğü, darp edildiği ve provokatif pankartlar asıldığı tespit edildi. Polis ekipleri bu olayların faillerini bulmak için çalışma başlattı. Yapılan incelemelerin ardından "Dinar Mülteci Sorunu" adında bir WhatsApp grubunun varlığı tespit edildi. Grup üyelerinin Suriyelilere ait işyerlerine saldırıp bunları fotoğraf ve videolarla paylaştığı ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre 11 kişiye eş zamanlı operasyon düzenlendi ve gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ve savcılıktaki sorgularının tamamlanmasının ardından gözaltına alınanların Afyonkarahisar Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.

Editör: Birinci Editör