Gazze'de soykırım ve dram devam ediyor Gazze'de soykırım ve dram devam ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Teknoloji Teşvik Programı Tanıtım Toplantısı'nda, ABD Kongresi'nde konuşma yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun defalarca alkışlanmasına tepki gösterdi. Erdoğan, Netanyahu’nun, 7 Ekim'den beri yaşanan şiddet olaylarına rağmen ABD'de ayakta alkışlanmasını eleştirdi ve bu durumu kınadı.

Erdoğan, toplantıda yaptığı açıklamada, "7 Ekim'den beri insanlar sinema filmi izler gibi bebeklerin öldürülmesini uzaktan seyrediyor. Bunların katili Netanyahu, ABD'de alkışlanıyor. Bu nasıl bir iştir? Bunu anlamak mümkün mü?" diyerek, uluslararası toplumun tutumuna dair eleştirilerini dile getirdi. Ayrıca, "Lafa gelince tüm dünyaya demokrasi dersi verenler, çağımızın Hitler'ini baş tacı edenler utanmıyor. Yüzleri kızarmıyor, adalet yok, hukuk yok, kural yok, merhamet yok. Barış için sorumluluk almak yok. İnsanlığın umudunu artıracak hiçbir çaba yok. Zalimin zulmünden dolayı itibar gördüğü, mazlumun hakkının yok sayıldığı cinnet haline şahitlik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasında şu noktalara da değindi:

- **Ekonomik Teşekkürler:** Toplantının başında, Türkiye ekonomisine katkıda bulunan sanayicilere teşekkür etti. İmalat, istihdam, ihracat ve yatırım konularındaki katkıları için sanayicilere minnettarlığını ifade etti.

- **Sermaye Düşmanlığına Tepki:** Sermaye düşmanlığı ve yatırım karşıtlığı yapanlara fırsat vermeyeceklerini belirtti. Ayrıca, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nı ve ekibini, ileri teknolojiye verdiği önem nedeniyle kutladı.

- **Küresel Sistem ve Krizler:** İkinci Dünya Savaşı'nın galiplerinin çıkarlarını korumak amacıyla kurulan mevcut küresel sistemin miadını doldurduğunu belirtti. Suriye'deki çatışmalardan Ukrayna savaşına, Yemen ve Sudan'daki istikrarsızlıklardan Gazze'deki sivil kayıplara kadar mevcut küresel sistemin başarısızlıklarını sıraladı.

- **Netanyahu'nun Alkışlanması:** ABD Kongresi’nde Netanyahu’nun konuşmasının, çoğunlukla Cumhuriyetçi Parti üyeleri tarafından sıkça alkışlandığını belirtti. Bu durumun, insanlığa hizmet edenlerin değil, insanları hedef alanların alkışlandığı bir dünya tablosunu gözler önüne serdiğini vurguladı.

Erdoğan, konuşmasında küresel sistemdeki çalkantılara dikkat çekerken, Türkiye’nin kendi yolunu çizme ve küresel krizler karşısında güçlü durma stratejisini vurguladı. Bu tür durumlarda kendi bağımsızlığını koruyarak başarılı olma şansının yüksek olduğunu ifade etti.

Editör: Birinci Editör