Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde, 800’ün üzerinde üretici tarafından 40 bin dekar alanda ekimi yapılan patateslerin hasadına başlandı. Hasadın 4 ay süreceği belirtiliyor.

Patatesler, tarlada özel makinelerle sökülüp işçiler tarafından özenle çuvallara yerleştiriliyor. Satışa hazır hale gelen patatesler, kamyonlara yüklenerek İstanbul, Ankara, İzmir gibi Türkiye’nin birçok kentine gönderiliyor. İlçede 800’den fazla patates üreticisi, dekar başına 4 ila 7 ton arasında rekolte bekliyor. Patateslerin kilogram fiyatı ise 4-5 TL olarak belirlenmiş durumda.

Cephanelik patlaması şehitleri anıldı Cephanelik patlaması şehitleri anıldı

Sandıklı Ziraat Odası Başkanı Mustafa İnci, patates üreticilerini ziyaret ederek durumları hakkında bilgi aldı. İnci, bu yıl fiyatların düşük olduğunu ve bu durumun üreticinin zarar etmesine neden olduğunu belirtti. “Şu anda üreticilerimizin patates maliyeti 7-8 TL civarındayken, patatesler tarlada 4-5 TL’den satılıyor. Marketlere düştüğünde ise bu patatesler 12-13 TL’ye hatta 15 TL’ye kadar çıkıyor. Aradaki fark oldukça büyük. Patatesin para etmesi ve çiftçinin zarar etmemesi için ihracatın kolaylaştırılması gerekiyor” dedi.

Patates üreticilerinden Ali Kama ise kilogram satış fiyatlarının düşük olduğunu ifade ederek, üreticinin bu durumdan olumsuz etkilendiğini belirtti.

Editör: Birinci Editör