CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, yerel ve ulusal gündemle ilgili kapsamlı bir açıklama yaptı.

Erhan, özellikle Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediyelerin halkla olan ilişkilerine ve iktidar hedeflerine vurgu yaptı.

Erhan, açıklamasında şunları söyledi:

Taş Medreseli Ülkücüler, bir araya geldi!.. Taş Medreseli Ülkücüler, bir araya geldi!..

"Bugünlerde yemeğin yenip hesabın Cumhuriyet Halk Partili belediyelere ödetilmeye çalışıldığı bir dönem yaşıyoruz. Ancak CHP'li belediyeler, Türkiye'nin dört bir yanında ve özellikle Afyonkarahisar'da halk lokantaları açarak, 'Hesabınızı biz ödeyelim, siz çok hesap ödemeyin' diyorlar. Vatandaşın sorunlarının ağır geldiği bir ortamda, genel başkanımız ‘ver bize küfeyi’ diyor ve biz o küfeyi seve seve taşırız diyoruz.

Artık iktidar yolunda bir partiyiz. Anket sonuçlarına göre, AKP'nin 7 puan önündeyiz. Türkiye'nin gündemini sürekli değiştirmeye çalışsalar da, her seferinde halkımızın sorunlarını gündeme getiriyoruz. Çünkü insanı odağına almayan bir siyaset kaybetmeye mahkumdur. Yapılan her miting, halkın derdine derman olmak ve sesini duyurabilmek için düzenlendi. Bu iktidarın duymadıklarını duyurmak için çabalıyoruz.

Afyonkarahisar'da tarım ve hayvancılık bitmiş durumda. Köylerde çiftçilerimiz isyan ediyor. Bu isyanı duyuracağız ve CHP iktidarında çiftçilerimizin hak ettiği kazancı elde ettiği, mutlu bir Türkiye’ye dönüşeceğiz.

Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarımız Dinar, Başmakçı, Evciler, Karaadilli ve Yeşilçiftlik'te fark yaratıyor. Afyonkarahisar'da 1 Nisan'dan beri halkçı belediyeciliği hisseden hemşehrilerimiz, ORC araştırma şirketinin yaptığı ankette belediye başkanımız Burcu Köksal’ı memnuniyet düzeyi en yüksek ikinci belediye başkanı olarak değerlendirdi. Burcu Köksal, yüzde 50’nin üzerinde oyla seçilmişti ve bu oran 4 ayın sonunda %60’lara dayandı. Halkımız Burcu Başkan’ı her gün daha da benimsiyor ve 'O bizim belediye başkanımız' diyor. Memnuniyetin çok kısa sürede %70-%80 oranlarına çıkacağına inanıyorum. Burcu Başkan, şehrin borçlarını ödeyip, sorunları çözmeye devam edecek. Uydukent başta olmak üzere yıllardır çözülemeyen sorunlar ilk dört ayda çözülmeye başlandı.

Ayrıca, engellemeler rağmen vatandaşlara hizmet eden belediyelere sokak hayvanlarının katledilmesi yönünde baskı yapılıyor ve uygulamayan belediye başkanları için hapis cezası öngörülüyor. CHP olarak bu sorunu kabul ediyoruz, ancak çözümün hayvanları katletmek olmadığını düşünüyoruz. Hayvanların aşılanması ve kısırlaştırılması daha doğru bir yöntemdir."

Editör: Birinci Editör