Afyonkarahisar’ın gözde doğal alanlarından biri olan Acıgöl’ü ziyaret eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, flamingoların göl üzerindeki etkileyici uçuşunu izleyerek bu doğal güzelliği yakından deneyimleme fırsatı buldu.

Özel sporcular Frig Maratonu'nda koştu Özel sporcular Frig Maratonu'nda koştu

Acıgöl, Türkiye'nin en önemli sulak alanlarından biri olarak bilinen ve “Kuş Cenneti” olarak adlandırılan bu bölge, 20 farklı kuş familyasından toplam 215 kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Flamingoların nadir üreme alanlarından biri olan Acıgöl, özellikle kuş gözlemcileri ve doğa severler için büyük bir cazibe merkezi haline gelmiş durumda. 

Vali Yiğitbaşı, gölde gerçekleşen flamingoların eşsiz uçuşlarını izlerken, bölgenin doğa turizmi açısından önemine vurgu yaptı. Acıgöl'ün sadece bir doğal güzellik değil, aynı zamanda ekosistem ve biyolojik çeşitliliği koruma anlamında da büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Acıgöl'ün doğa turizmi açısından uğrak bir nokta olması için kamp alanları oluşturmayı istediklerini belirten Vali Yiğitbaşı, doğa ve fotoğraf tutkunlarına bölgede daha çok zaman geçirebilecekleri imkanların sağlanması için çalışmalar yapılacağını belirtti.

A W268765 02

Editör: Birinci Editör