Afyonhaber ve Afyonspor spor yorumcusu ve köşe yazarı Lokman Özkul, Afyonspor'daki son gelişmeleri kaleme aldı... İşte o yazı!..

Ligin başlamasına 9 gün kaldı, 31 Ağustos’ta İstanbul’da ilk maç bu sezon yapmış olduğu flaş transferlerle grubun en güçlü adayı konumunda gözüken Sarıyer’le. Afyonspor’da geçen sezon bittikten sonra yaz döneminde bir hareketlilik görülmedi, sadece kaleci Boran, kaptan Kerem, devre arası gelen oyuncular velhasılı profesyonel konumda olan futbolcular gitti. Kadroda alt yapı takviyeli amatör futbolcular var. Temmuz ayında yönetim olağanüstü kongreye gitti.  Kongre sonucunda Niyazi Ertaş başkanlığında bir yönetim oluştu. Açıkçası bu yönetim Afyon futbol kamuoyu ve futbolcular tarafından bir kabul görmedi. Yeni yönetimin futbolcuları çağırması karşılık bulmadı diye bilgi aldık. Futbolcuların beklentisi muhtemelen Afyonkarahisar Belediyesi’nin olaya el atması şeklindeydi. Öğrendiğimize göre geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Burcu Köksal futbolcularla bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmenin olumlu olduğunu düşünüyoruz. Burcu hanım tarafından Afyonspor ile ilgili verilmiş vaatler vardı spor kamuoyu da sık sık bu hatırlatmayı yapıyor. İçinde bulunduğumuz hafta içinde mevcut yönetim ve önceki yönetimden bazı isimler yoğun bir şekilde çalışıyorlar izlenimi oluştu bizde. Öncelikle UÇK yani Uyuşmazlık Çözüm Kurulu sorunu aşılacak.Onun akabinde de teknik yönetim ve oyuncu transferleri gerçekleştirilecek. Yönetim kanalından alabildiğimiz bilgilere göre lig başlamadan bu sorunlar çözülecek ve Afyonspor-Sarıyer maçına yeni teknik direktörü ve transferleri ile başlamış olacak. Üç beş hafta bu süreçte takımın düzene girmesi için beklenmesi gerekebilir. Sonuçta yeni bir takım olacak ve yeni takımın uyum süreci olmuş olacak. Şimdi okuyucular diyebilir:

Niçin bu kadar geç kalındı?.

Bir ikilem söz konusuydu, eski yönetim mi devam edecek, Belediye Afyonspor’a el atıp Belediye Başkanı öncülüğünde, rehberliğinde bir yönetim mi oluşturulacak yoksa üçüncü bir seçenek olarak kongre sonucu yeni bir yönetim mi ortaya çıkacak?

Sonuçta yeni bir yönetim oluştu eski yönetiminde bu yönetim içinde izleri olduğunu görüyoruz. Zaten Niyazi Bey de önceki kulüp başkanının teklifi üzerine kulüp başkanı oldu.  Nadir Bey de kulüp blokaj kurulunda yer aldı. Bunlar doğaldır olabilir eski yönetimin izleri olması, eski yönetimden üyelerin yer alması bunlar yadırganacak şeyler değil. Yeter ki Afyonspor için bir çözüm ortaya konulsun. Takım sağlıklı bir şekilde lige başlasın, ligde de alabileceği en iyi sonuçları alsın beklentimiz bu. Afyonkarahisarlılar olarak artık beklentimiz 2 Lig’de kendi yağıyla kavrulan, ligde kalabilen, düşme korkusu yaşamayan bir takım yönünde. Şampiyonluk ve benzeri hayallerimizi çok çok ötelere atmış olduk. Sahip çıkan ender şahıslar dışında, Afyonspor sahipsiz değerli okurlar. Yeni başkan Niyazi Bey de birçok Afyonkarahisarlı iş adamı ile görüştüklerini ama olumlu sonuç alamadıklarını ifade etti. Biz de başka türlü bir şey beklemiyorduk zaten, defalarca buradan yazdık, çağrıda bulunduk kapı duvar.. Afyonkarahisar'dan nimetlenen insanlar söz konusu Afyonspor olduğunda maalesef umursamaz, vurdum duymaz  rolüne giriyorlar. Hasbelkader önceden biraz yardım yapmış olanlar da biz eskiden yaptık sıramızı savdık diyerek bir savunma içine giriyor. Yapmayanlar da hiç yapmıyor zaten. Tamam ekonomik sıkıntılar vs.. var ama Afyonkarahisar'da birçok iş adamı için 1 milyon TL çerez parası yerine geçer. O paraya sıfır model araba sayısı bile çok azaldı. Bir daire en az 3-4 milyon TL. Afyonspor için 50-100 iş adamı birer milyon verseler 50-100 milyon TL para olmuş olur. Bu da Afyonspor’un sorunlarını çözer.                                   Afyonspor sadece birilerine mi yüklenmeli, bütün şehir bu yükün altına girmeli. Afyonspor için diğer şehirlerde olduğu gibi bizde de farklı gelir kaynakları oluşturulmalı. Kendi yağıyla kavrulabilecek bir sistem kurmalı. Her sene her sene ne olacak bu Afyonspor’un hali denilmemelidir.                                                                                                                                        Bizim amacımız üzüm yemek bağcıyı dövmek değil, onun için mevcut yönetim veya eski yönetim şunları yanlış yaptı, şöyle olsaydı daha iyi olurdu demeyeceğiz.                                              Biz şu an için sonuca bakıyoruz. Yapılan olumlu gayretleri görüyoruz ve bunun neticesinde çok az bir süre kalan lig için gerekli hazırlıkların tamamlanacağını düşünüyoruz. Onun için bu yükün altına girenlere destek vermekte bizlerin bir görevi olmalı. Yeri geldiğinde yanlışa yanlış deriz, eleştirilerimizi yaparız ancak şu an için eleştiri yapmanın veya şöyle olsaydı böyle olsaydı demenin zamanı değil.

Sonuç odaklıyız ve olumlu gelişmelerin olacağına inanıyoruz, şimdiden yeni sezon için başarılar AFYONSPOR diyelim ..

Lokman ÖZKUL

Spor Yazarı ve Yorumcu

[email protected]